SIGHTRUN NOVOSTI

Samobor, Karlovac, Fužine, Varaždin i Osijek nove su trkačke destinacije dostupne u SightRun aplikaciji

Da kontinentalni dio Hrvatske ima što za ponuditi gostima, potvrđuje i SightRun aplikacija koja je na popis trkačkih destinacija dodala pet novih tura. Sada trčeći možete razgledavati Samobor, Karlovac, Fužine, Varaždin i Osijek

 

Naš trkački startup SightRun razveselio nas je informacijom da su na listu svojih trkačkih odredišta dodali pet novih destinacija. Svoj doprinos u promociji Hrvatske kroz SightRun aplikaciju ovoga puta dali su mjestima u kontinentalnim dijelovima. Ideja je proizašla kroz program potpore poduzetničkim projektima Pokreni nešto svoje. Odabir destinacija pozdravile su i turističke zajednice koje su dale svoju potporu projektu.

Uz 9 hrvatskih odredišta, na listi runner friendly destinacija ovog puta su se našli Samobor, Karlovac, Fužine, Osijek i Varaždin. Kako i sami kažu neke od gradova odabrali su jer su s njima povezani, u nekima su odrasli, u nekima otrčali prekrasne utrke, u neke odlazili zbog prirode, a u neke zbog hrane i zanimljivih događanja.

Sve ture su i dalje kružne u dužini između 5 i 7 kilometara. U Fužinama ćete uživati trčeći uz jezero i slušajući zanimljive priče iz okolice. Karlovac će vas oduševiti svojim parkovima, promenadama, pogledom na Koranu i starogradskom jezgrom. Samobor će vašu aktivnost nagraditi slasnim lokalnim delicijama i zabavit vas u vrijeme fašnika! Varaždin, za koji mnogi ne znaju da je nekada bio glavni grad Hrvatske, grad kojeg krase brojne barokne palače, a koji je nezaobilazan u vrijeme Špancirfesta. I na poslijetku – Osijek, grad na Dravi, gdje ćete uvijek biti dragi gost Slavonaca.

Sve ture dostupne su na hrvatskom i engleskom jeziku. SightRun aplikacija i dalje je besplatna za sve i dostupna je na Google Playu i App Storeu.

Google Play: http://bit.ly/SRonGP
App Store: http://bit.ly/iOS_SightRun
www.sightrun.com
https://www.facebook.com/sightrunapp

***

SightRun je besplatna aplikacija koja pruža novu dimenziju trčanja, spajajući ovu aktivnost s razgledom. Uz aplikaciju je to moguće u bilo koje doba dana i sve što je potrebno su slušalice za uši. To je inovativan turistički proizvod koji destinacije prezentira kao Runner Friendly te ovoj zanimljivoj niši približava destinaciju kroz priče o lokalnim delicijama, kulturnim i povijesnim znamenitostima, prirodnim atrkacijama… Aplikacija koristi GPS sustav mobilno uređaja pa nije bitno koliko brzo se korisnik kreće. Ture su dostupne u ukupno 16 destinacija, od toga 14 hrvatski te Munchenu i Grazu.

SightRun je i višestruko nagrađivani hrvatski trkački startup – Startup Factory 2016, Women Invest 2017, Next Incubator 2017, Moj Zaba Start 2018, Pokreni nešto svoje 2019. Projekt su osmislili Ivan Videk, Hrvoje Horvat, Tamara Markotić i Sandra Bortek.

Nema postova za prikaz