950 GODINA GRADA ŠIBENIKA

Šibenskih deset i Draženova četvorka – na rođendan Dražena Petrovića

St James cathedral in Sibenik UNESCO world heritage site in Croatia

Prije mjesec dana po prvi put smo najavili jednu sasvim novu i sasvim drugačiju utrku – Šibenskih deset i u sklopu nje Draženovu četvorku. Utrka u čast Dražena Petrovića, na njegov rođendan – 22. listopada i utrka povodom proslove 950 godina Grada Šibenika.

 

Šibenik kao grad zaslužuje jednu vrhunsku atletsku utrku, jednu brzu desetku koja će iz godine u godinu rasti i privlačiti sve veći broj trkača – onih profesionalnih privučenih nagradama ali i veliki broj rekreativaca koji se žele okušati na 10 km.

Staza u centru grada sa startom i ciljem na rivi neposredno ispod Katedrale Sv. Jakova jedne od najvećih šibenskih znamenitosti. Dva kruga, vrlo raznolike konfiguracije – ravni dijelovi, dugačke, ali ne pretjerano strme uzbrdice i nizbrdice, blizina mora, prolazak pored Baldekina i Draženovog spomenika, pa ulazak u Težačku ulicu… – sve to pružit će pravi užitak trčanja svima koji nam se te subote pridruže na startu. Naravno, bogati startni paket ne moramo posebno naglašavati!

3222. listopada 2016. kao datum održavanja utrke nije odabran slučajno, organizatori su se željeli i na ovaj način još jednom prisjetiti jednog od naših najvećih sportaša svih vremena, sportskog simbola Šibenika – Dražena Petrovića.

Kako je Dražen na dresu Šibenke nosio broj četiri i kako bi se utrci mogli pridružiti gotovo svi – i mlađi, i stariji, i sportaši iz ostalih sportova – odlučili su se za utrku na 4 km – Draženovu četvorku. Trči se jedan krug, sa startom i ciljem na rivi i s prolaskom uz Draženov spomenik i legendarno igralište na Baldekinu.

Dražen nije bio uzor samo košarkašima nego i svim ostalim sportašima i ovo je jedan prekrasan način da svake godine otrčimo Draženovu četvorku u Draženovom gradu. I na ovoj utrci nagrađeni će biti oni najbrži, posebnim i adekvatnim nagradama jer se i sam Dražen uvijek natjecao i želio biti bolji od ostalih. Sve sudionike očekuje posebna majica s motivom utrke. 🙂

Sve trkače očekuju mnoga pozitivna iznenađenja, a na ovoj stranici ćemo vas redovno izvješćivati o svim novostima i detaljima vezanim uz samu utrku.

 

Prijave su već otvorene i sve možete vidjeti i prijaviti se ►► OVDJE

Promo članak

Nema postova za prikaz