SLATKO-SLANA AVANTURA NA TRI ŠKOJA

Škojatlon – jedinstveno plivačko-trkačko natjecanje razveselilo i sudionike i publiku

Na svom drugom izdanju, Škojatlon je ponovno okupio plivače i trkače, triatlonce, duatlonce, pustolovce i rekreativce iz Hrvatske, Njemačke, Italije i Francuske, te svojom posebnošću i atraktivnošću oduševio i sudionike i publiku. Zahvaljujući jedinstvenom položaju tri pakoštanska otočića, na gradskoj je rivi stvoren pravi posezonski šušur, odakle se pratila utrka.

 

Zanimljiva i izazovna utrka Škojatlon , u razigranom, plivačko-trkačkom ritmu još je jednom povezala tri pakoštanska otočića smještena tik pred ulaz u mjesnu luku. Utrka je bila koncipirana tako da natjecatelji plivaju do svakog otočića, a zatim ga moraju i protrčati.

Foto: Jakov Đinđić

– Škojatlon je nastavak slatko-slane priče koju pričamo već duži niz godina u nastojanju da promoviramo ljepotu naše destinacije koja je uistinu posebna. Posebnost ovog događaja leži u posezoni, kad nastojimo oživjeti taj dio godine i zabaviti naše turiste koji su ovdje. Pogotovo one koji žele aktivno sudjelovati i biti sudionici ove naše priče – izjavila je Danijela Vulin, direktorica TZO Pakoštane.

Natjecatelji su birali između dvije utrke – kraće i slađe Slatke avanture te dvostruko duže Slane. Slatka avantura duga je 2,5 kilometra, a sastoji se od jednog kilometra plivanja te 1,5 kilometra trčanja. Startni i završni trk prolazili su kroz samo središte Pakoštana i njegovu dugačku rivu, dok su dionice na otočićima bile kratke, ali izazovne trail minijature.

– Inače volim natjecanja u kojima postoji kombinacija više aktivnosti. Ovdje taman kad ti je dosta plivanja onda malo trčiš, pa kad ti je već dosta trčanja, opet malo plivaš. Svaki otočić je onako za sebe zanimljiv teren i zanimljiv mali kratki trail” – zadovoljno je Škojatlon opisala svestrana hrvatska pustolovka Tea Đurek, pobjednica utrke na pet kilometara.

Zanimljiva i originalna utrka, odlična atmosfera i, usprkos prognozi, lijep i sunčan dan, oduševili su i publiku i natjecatelje. Svi se jednoglasno slažu da je Škojatlon još jedan uspješan događaj koji ističe ljepotu i jedinstvenost općine Pakoštane, smještene između mora i Vranskog jezera.

Projektom Slatko-slana avantura, škojatlonska staza nakon završetka utrke ne ostaje pusta, jer je uključena u razgranatu mrežu pješačkih staza koje prolaze najljepšim i najzanimljivijim dijelovima Općine – od usnulog otoka Vrgade, preko razvedene obale i otočića između Pakoštana i Draga, do srednjovjekovne Vrane i Parka prirode Vransko jezero.

REZULTATI

Slatka avantura (2,5 km)

muškarci

  1. David Skala (30:59 min)
  2. Filip Kazija (34:07)
  3. Lionel Jaccoij, Jocelyin Vogt, Mathiau Chedneau (FRA, 34:16)

žene

1. Chiara Casari (ITA) (34:16)
2. Mona Dao (48:48)
2. Manuela Vulin (48:48)

Slana avantura (5 km)

muškarci

  1. Damir Ivanišević (1:00:05 h)
  2. Ante Bakija (1:00:26)
  3. Alen Fain (1:04:25)

žene

  1. Tea Đurek (1:17:36)

Foto: Jakov Đinđić

- Marketing -

Nema postova za prikaz