NIŠTA KONTRA

Snijeg i bura dočekali trkače u Splitu

Splitski polumaraton postao je sinonim za otvaranje sezone velikih polumaratona u Hrvatskoj. Jučerašnja idila s 15-ak stupnjeva i sunčanim vremenom najavljivala je rušenje rekorda danas, no jutros je trkače i trkačice iznenadila jedna prava rijetkost – prvi ovosezonski splitski snijeg praćen jakom burom.

 

 

1569 trkača i trkačica startalo je s rive i krenulo splitskim ulicama prema Poljudu, luci Lora, Marjanu i nazad prema rivi. Lagano valovitu stazu začinila je na udare snažna bura te povremena kiša i snijeg.

Prvi muškarac koji je stigao na sklisku splitsku rivu jest Mađar Gregor László, za 1:09:46. Drugi je Talijan Diego Avon s 1:10:16, a treći Darko Živanović iz Srbije s vremenom 1:11:27. Tri najbrža Hrvata bili su Zoran Žilić, Ivan Maletić i Robert Radojković.

Od žena je najbrža bila naša Matea Matošević Hačić s 1:16:29. Druga je stigla Crnogorka Slađana Perunović s 1:20:08, a 30-ak sekundi iza nje utrčala je Mađarka Zita Kácser kao treća. Druga i treća Hrvatica bile su Jasmina Ilijaš i Marija Vrajić.

Sretna sam što sam pobijedila. Vremenski uvjeti nam nisu bili baš naklonjeni, ali smo imali veliku podršku uz stazu i atmosfera je bila odlična. Čestitke svima koji su nastupali! – izjavila je Matea Matošević Hačić nakon pobjede.

 

Osim glavne, polumaratonske utrke, održane su i štafetna utrka na 21 km, utrka građana na 5 km te dječja utrka. U ženskoj štafeti pobijedio je tim TK Zrinski Curke, u muškoj štafeti najbrži su bili dečki iz Crne Gore pod nazivom Najbrži Crnogorci, a u mix štafeti ekipa Running Team NajTim.

Na petici su pobijedili Jure Božinović (16:59) i Maja Kapetanović (18:01).

Čestitamo svima!

REZULTATI

 

 

 

Nema postova za prikaz