DIVLJIM ZAPADOM

The Speed Project – 550 kilometara od Los Angelesa do Las Vegasa – i tri Zagrepčanina

The Speed Project je štafetna „utrka“ timova sastavljenih od šest do deset trkača čija avantura traje gotovo 550 kilometara. Utrka pod navodnicima jer se, zapravo, i ne radi o utrci. Nema prijave, nema pobjednika, samo jedna velika trkačka avantura.

Trči se od Los Angelesa do Las Vegasa kroz pustinje Kalifornije i Nevade – ukratko: kroz Divlji Zapad.  Svaki tim prati kombi/minibus koji im je, uz cestu, dom tijekom cijele avanture. Osnivač TSP-a Nils Arend stvorio je projekt sa željom da predanim trkačima pruži iskustvo ispunjeno adrenalinom i sviješću da ništa nije nemoguće.

Ove godine, na četvrtom izdanju The Speed Projecta, imamo po prvi put predstavnike iz Hrvatske! Neven Kamenski, Domagoj Puzak i Sven Razum iz ekipe Zagreb Runners stvorili su tim s Talijanima i Srbima i ovaj tjedan putuju preko oceana iskusiti Divlji Zapad i trčati do legendarnog „Welcome to Las Vegas“ znaka.

 

Evo što su nam rekli prije puta…

„S naše strane cijela priča je počela u Beogradu kad su se Zagreb Runnersi krenuli dogovarati s Red Snakes Milano o sudjelovanju, a prirodni tijek događaja uveo je našu ekipu iz Belgrade Urban Running Tema. Finalna postava bit će četiri Talijana/Talijanke, tri Hrvata i tri Srbina koji će tijekom otprilike dva dana preživjeti kipuće pustinjsko podne i prohladnu pustinjsku noć.

Osnovni motiv bio nam je iskustvo trčanja 442 kilometara od Beograda do Zagreba. Odlučili smo nastaviti i proširiti priču internacionalno i pokazati koliko trčanje i ovakva rekreativna razina bavljenja sportom može spojiti ljude i pokazati da naša svakodnevica ne mora nužno biti ispunjena političkim i ekonomskim problemima, već uzajamnom podrškom i uspomenama koje će ostati do kraja naših života!“

 

Ekipi želimo sretan put i odličnu zabavu, a kad se vrate očekujemo puno dobrih trkačkih priča!

 

Autor: Martina Đođo / 3sporta.com

Što misliš o temi?