DU MOTION IS BACK

Spektakularni povratak Du Motiona: trkači iz cijelog svijeta ponovo ispunili dubrovačke ulice

Nakon dvije godine neizvjesnosti, Du Motion se vratio još jači i bolji! Najbolji dokaz tome bile su ulice Dubrovnika ispunjene trkačima iz preko 40 zemalja svijeta i nevjerojatna atmosfera na Stradunu kao početnoj i završnoj točki svih utrka koje su se u subotu 30. travnja i nedjelju 1. svibnja održale u sklopu šestog izdanja Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik.

 

“Jedna od najboljih utrka koje sam do sad istrčao. Odličan ugođaj, slikovita staza i nevjerojatna podrška duž nje. U par navrata sam zastao jer sam jednostavno morao fotografirati ovu ljepotu. Za svaku preporuku drugim trkačima!” sažeo je odmah nakon utrke svoje dojmove Neil iz Sjeverne Irske, a sličnih su dojmova bili i ostali, uz obavezan dodatak na kraju: “Vidimo se opet iduće godine!”

Šesto izdanje Dubrovačkog polumaratona u muškoj su kategoriji najbrže istrčali Alija Imamović – BIH (1:15:21), Ante Živković – CRO (1:17:48) i Dejan Angeloski – MKD (1:19:27), dok su u ženskoj kategoriji na prva tri mjesta slavile Tea Faber – CRO (1:28:17), Deborah Thomas – GBR (1:30:43) i Joanne Stanfield- GBR (1:32:03).

Oko 1200 prijavljenih polumaratonaca, gotovo 1000 sudionika humanitarne 5K utrke, više od stotinu rekreativaca željnih osvajanja dubrovačkih zidina te preko 400 djece prijavljene za Dječju utrku impresivne su brojke ovogodišnjeg dubrovačkog slavlja trčanja, koje je i ove godine imalo humanitarni aspekt, a to je podrška Društvu multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije petkilometarskom Utrkom građana. Članovi Društva dočekali su trkače na cilju te se s pobjednicima popeli i na pozornicu.

Najbolji u Utrci građana 5K ove su godine bili Filip Milanović – SRB (18:39), Alen Memić – BIH (18:56) i Sanel Uzunović – BIH (20:25) u muškoj, te Lukrecija Krstičević – CRO (21:57), Alisa Aliti Vlašić – CRO (22:42) i Irma Kristić – CRO (23:09) u ženskoj kategoriji.

Subota je protekla u znaku atraktivne, ali zahtjevne Utrke zidinama, u kojoj je stotinjak sudionika neometano uživalo u impresivnim pogledima na grad i okolicu. Najbrži među njima bili su Ante Živković – CRO (10:46), Luka Đurović – CRO (11:03) i Luka Rajčević – CRO (11:30) u muškoj, te Hannah Grant – SUI (14:22, Melanie Nicolle (14:45) – GBR i Andrea Klečak – CRO (15:31) u ženskoj kategoriji. Ubrzo potom Stradunom su zavladali najmanji trkači, dubrovački vrtićarci i mlađi osnovnoškolci, koji su uz smijeh i veselje istrčali Dječju utrku.

Čak 650 osoba uključenih u organizaciju brinulo da sve do najmanjeg detalja prođe u najboljem mogućem redu. Među njima i volonteri iz Bugarske, Italije, Poljske, Švedske i Turske, koji su u Dubrovnik došli povodom velike Međunarodne konferencije o volontiranju u sportu, završnog događaja EU projekta za edukaciju volontera na sportskim nositeljima, kojim je Du Motion, kao nositelj projekta, htio pojačati svoju vidljivost na tržištu, ali i prenijeti drugima dio energije i entuzijazma kojima su njegovi volonteri ovu dubrovačku manifestaciju učinili prepoznatljivom u trkačkom svijetu.

Novi susret s trkačima već je zakazan za 29. i 30. travnja 2023.!

REZULTATI

www.du-motion.com

Facebook / Twitter / Instagram

Nema postova za prikaz