PRIRODA I POVIJEST

Sredina travnja rezervirana je za KRKA polumaraton!

Prava trkačka poslastica za ljubitelje prirodnih ljepota i kulturno povijesne baštine novi je KRKA polumaraton. Nakon izvrsnog prvog izdanja, drugi KRKA polumaraton ponovo će vas ugostiti u svom terminu, u subotu 13. travnja.

 

Drugi KRKA polumaraton ponovo će biti pravi izazov i užitak za veliki broj trkača iz Hrvatske i dvadesetak drugih zemalja. Svi koji dođete taj dan na Krku, zasigurno ćete biti zadovoljni, jer osim same utrke, gdje vas u startnom paketu očekuje Champion majica s motivom utrke, jedinstvena finišerska medalja te ulaznica za NP Krka. Uz to, moći ćete uživati u ambijentu antičkog Rima te pogledati autohtonu arheološku zbirku u Eko kampusu Puljane gdje je start utrke. Ulazak u cilj je po mnogočemu poseban – stari rimski vojni logor, amfiteatar Burnum konačno je odredište svih trkača. A tamo vam sigurno neće biti dosadno niti ćete ostati žedni. 🙂

Osim polumaratona, kao i prošle godine, postoji i Fun Run utrka na 5,5 km koja također starta u Puljanima i završava u Burnumu. Novost je kruna cara Trajana – nagrada za najboljeg penjača i penjačicu – trkače koji najbrže savladaju završni uspon na vrh kanjona Krke s Brljanskog jezera. Kao u biciklizmu, bit će ovo jedan brdski prolaz, a najbrža i najbrži će biti okrunjeni. 🙂

Naravno, mislili smo i na najmlađe. S obzirom na koncept utrke, odvojenost starta od cilja i dulji boravak u Burnumu, za najmlađe smo pripremili program uz animatore i utrke za njih. Sve u duhu antičkog Rima. Nacionalni park Krka aktivan je očuvanju prirodne i kulturne baštine i danima pred utrku organiziraju pregršt radionica koje možete slobodno posjetiti i uključiti se.

Rane prijave traju još do početka idućeg tjedna i možete se prijaviti OVDJE  dok sve informacije potražite na službenoj stranici utrke www.krka.run ili putem Adria Running Toura – www.adria.run.

Svi koji istrče ili KRKA polumaraton ili KRKA Fun Run korak su bliže osvajanju Ford Fieste na 5 godina i ostalih vrijednih nagrada na završnom izvlačenju na Šibenskih deset u listopadu.

I da vas sve kratko podsjetimo – Nacionalni park Krka je prostrano, pretežito neizmijenjeno područje iznimnih i višestrukih prirodnih vrijednosti, a obuhvaća jedan ili više sačuvanih ili neznatno izmijenjenih ekosustava. S potopljenim dijelom ušća, Krka je duga oko 72,5 km i po dužini je 22. rijeka u Hrvatskoj. Izvire u podnožju planine Dinare, 3,5 km sjeveroistočno od Knina. Sa sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 224 m, Krka je prirodni i krški fenomen. Sedreni slapovi rijeke Krke temeljni su fenomen ove rijeke.

Dođite, otrčite drugi KRKA polumaraton i uživajte!

 


Ovako je bilo prošle godine:

Promo tekst

Nema postova za prikaz