RJEŠAVANJE PROBLEMA KUPCA NA HRVATSKI NAČIN

Što kad Garmin stane?

Rekreativno se bavim trčanjem i biciklizmom, a zaljubljenost u trčanje vučem od dječačkih dana. Još kao srednjoškolac sam sanjao o satu koji bi mi pokazao sve – trenutnu brzinu, udaljenost, prosjek po kilometru, brzinu pojedinog kilometra, prijeđenu stazu…

Danas je sve ovo, naravno, moguće s GPS satovima koji prilično precizno prikazuju sve što me zanima. Kada se na tržištu pojavio Garmin Forerunner 310XT odlučio sam si ga priuštiti. Uređaj je radio besprijekorno, čak i nakon jednog pada s bicikla početkom godine, kada se razbilo staklo ekrana. I nakon toga je uredno radio, nisam ga koristio u vodi pa (osim estetskih) nije bilo razloga da ga ne koristim.

No,  prije tjedan dana otkazao je poslušnost, tj. nikako nije mogao locirati satelite. Bez satelita nema GPS zapisa staze, nema udaljenosti, brzine…, samo štoperica. Niti nakon svih pokušaja resetiranja na tvorničke postavke, resetiranja satelita i sl. uređaj nije pronalazio satelite. Kako ga koristim gotovo svakodnevno odlučio sam kontaktirati Navigo sistem d.o.o., zastupnika Garmina za Hrvatsku.

Objasnio sam ukratko o čemu se radi (mailom) i vrlo brzo dobio odgovor da mi uređaj mogu zamijeniti i da je cijena 1.300 kn. S obzirom da novi uređaj košta oko 2.400 kn, uređaju koji koristim davno je istekla garancija, a bilo kakav sličan uređaj s tim mogućnostima ne mogu nabaviti za 1.300 kn, odlučio sam se prihvatiti ponudu. Osim toga, uređaj je razbijen mojom krivnjom, za njega imam i heart-rate traku, senzor kadence na biciklu…

U petak sam poslao poštom svoj 310XT zapakiran u kutijicu (bez kabla za punjenje, ANT sticka i ostale opreme) u Navigo sistem i pripremio se za čekanje. U ponedjeljak ujutro dolazi mail da je uređaj zaprimljen i da obavim uplatu kako bi mi poslali novi. Uplatio sam prema ponudi i poslao potvrdu uplate. Opet sam se pripremio na čekanje, mislio sam barem 3-4 dana. No iznenađenje je stiglo idući dan – u utorak. Kurir City expressa dostavio je kutijicu. Očekivao sam samo uređaj, očekivao sam da ću dobiti neki “obnovljeni” tj. servisirani uređaj, ali ne! – u kutiji je bio potpuno nov Garmin Forerunner 310XT sa svom opremom koja dolazi s njim i s 24 mjeseca nove garancije.

Bio sam iznenađen ovim i poslao upit u Navigo sistem o čemu se radi i je li to njihova politika ili je ovo neka iznimka. Dobio sam sljedeći odgovor: “Ovaj način zamjene uređaja je servisna politika Garmina. Garmin uređajima koje je isteklo jamstvo ili su oštećeni nudimo zamjenu uređaja uz nadoplatu prema Garminovom servisnom cjeniku. Zamjenu radimo za isti model, ili ako taj model nije dobavljiv  tražimo ekvivalent uređaja (znači novija serija sa istim ili sličnim specifikacijama).

Jedini zaključak za kraj je – ovako se stječe i zadržava vjernost kupca!


Napomena: ovo nije plaćeni oglas, izneseni su osobni dojmovi autora teksta.

Autor: Zvonimir Mikašek

Nema postova za prikaz