MARATON SA ZRNOM SOLI

Ston Wall Marathon – Potrči najljepšim europskim zidinama

Znaš li da su Stonske zidine nedaleko Dubrovnika, nakon Kineskog zida, najdulji sačuvani fortifikacijski sustav? Izvorna dužina ovog impozantnog obrambenog sustava iznosi čak 7000 metara, a sastoji se od zidina Stona i Malog Stona, te Velikog zida s trima tvrđavama. Svakog rujna na ovim se zidinama održava stonski maraton – prava poslastica za sve trkače.

 

Trčanje po stonskim zidinama podno kojih se proteže pogled na Ston i Stonsku solanu koja je nekada bila u vlasništvu Dubrovačke Republike, jedan je od doživljaja koji moraš isprobati u svom životu.

Ova utrka nije namijenjena samo profesionalnim trkačima koji trče maratone, već i svima koji žele uživati u trčanju na ovoj izvanrednoj lokaciji. Za sve one koji se ne bave trčanjem, tu je utrka u duljini od četiri kilometra – dužina je to koju može istrčati svaka zdrava osoba s malo motivacije. Za one koji žive i aktivno uživaju u životu, organizator je pripremio utrku od 15 kilometara, a za one koji uživaju u višesatnom trčanju – maraton!

Pobjednik maratona ne dobiva samo medalju i titulu najbrže osobe na utrci po najljepšim europskim zidinama, nego i kotizaciju za Conquerthewallmarathon – maraton po Kineskom zidu te smještaj za vrijeme utrke. Nagradu osvajaju najbrža muška i najbrža ženska osoba u kategoriji od 42 kilometra.

Cilj ove utrke nije samo promocija zdravog načina života, nego i prirodnih ljepota Hrvatske. Novitet ove godine održavanje je utrke u sklopu Zero Waste projekta, čiji je cilj analiza negativnog utjecaja na okoliš prilikom organizacije različitih manifestacija i različitih okupljanja. Utrku organizira Udruga Biseri Hrvatske sa ciljem promocije hrvatskih prirodnih ljepota.

Iskoristi EARLY BIRD ponudu, nabavi svoju kotizaciju na vrijeme i – uživaj u maratonu sa zrnom soli na najljepšim europskim zidinama!

PR

Nema postova za prikaz