39. ZAGREBAČKA KROS LIGA

Sutra počinje najstarija i najpoznatija zagrebačka trkačka kros liga

Najstarija i najpoznatija zagrebačka trkačka kros liga počinje u četvrtak 13. veljače 2020. na savskom nasipu kod Boćarskog doma u 18 sati.

 

Zagrebačka kros liga je najstarije i najpoznatije ligaško trkačko natjecanje koju 39. godinu zaredom organizira Atletski klub Maksimir. U ovih 39 godina kros lige tisuće trkača su trčali barem jedno od kola kros lige bilo na nasipu ili u Maksimiru.

Trče se četiri dijela, dva proljetna, s po osam kola, te dva jesenska, s također po osam kola.
Svakom natjecatelju boduje se najviše pet najboljih rezultata u proljetnim dijelovima, i pet najboljih rezultata u jesenskim dijelovima lige. Bodovi ostvareni za svako kolo izračunati su prema postignutom vremenu. Posebno se boduju nastupi na kratkoj i na dugoj stazi. Kratka staza na nasipu dugačka je 5 km, u Maksimiru 4,3 km.

Na nasipu je start uz klupice iza Boćarskog doma (Obala Savke Dabčević Kučar), a u Maksimiru uz malu natkrivenu pozornicu iza restorana na glavnom ulazu. Na nasipu trči se krug oko starog Savskog mosta i Mosta slobode, a u Maksimiru dva kruga. Duga staza na nasipu i u Maksimiru duga je 8,6 km. Na nasipu trči se krug oko starog Savskog mosta i Mosta mladosti, a u Maksimiru četiri kruga. Bodovi ostvareni na jednoj dužini staze ne mogu se prenositi na drugu.
Ukupan zbroj bodova iz sva četiri dijela određuje ukupni plasman.

Za svako kolo mješovita raznovrsna okrepa (sokovi, voda, pivo, keksi, čips i sl.), a po hladnom vremenu i čaj i kuhano vino.

Startnina: 20 kn po kolu.

STRANICA AK MAKSIMIR

Nema postova za prikaz