OMILJENA VEČERNJA UTRKA

Sve je spremno za 5. Vip Karlovački cener!

Jučer je u prostorima Aquatike, jedinog hrvatskog slatkovodnog akvarija, nove karlovačke atrakcije, održana konferencija za medije povodom 5. Vip Karlovačkog cenera koji se održava u petak 9. lipnja.

 

Tom su prilikom o utrci, ali i njenom utjecaju na razvoj rekreativnog sporta u Karlovcu, govorili Robert Franjković, direktor utrke, Martina Rizman Matić, direktorica korporativnih komunikacija Vipneta, Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica Javne ustanove AQUATIKA – Slatkovodni akvarij Karlovac te Andreja Navijalić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca.

– Karlovački cener je cestovna utrka koja će ove godine imati svoje peto izdanje. Prisjećam se kako je na prvom ceneru prije četiri godine trčalo 160 trkačica i trkača među kojima je dvadesetak bilo iz Karlovca. Ovogodišnje brojke za mene su i najveća vrijednost ove utrke – imat ćemo oko 1.200 trkača na startu, od kojih je oko 300 iz Karlovca i bliže okolice. Iz same ove činjenice jasno je koliko je utrka rasla i koliki utjecaj ima na rekreativno bavljenje sportom u Karlovcu. Osim glavne utrke uveli smo i dječje utrke koje će ove godine imati 300-400 sudionika. Ovogodišnja utrka je podosta promijenjena. Zbog velikog broja trkača start i cilj će biti na Trgu bana Jelačića, a za razliku od dosadašnjih, trčat će se tri umjesto četiri kruga. Karlovački cener je najbrža cestovna utrka na 10 kilometara u Hrvatskoj, a i ove godine očekujemo brze trkačice i trkače iz Kenije. Opet će biti odvojena elitna utrka od glavne utrke pa će svi rekreativci moći uživati u navijanju za one najbrže. Naš dugoročni cilj je da ova utrka dođe na kartu Svjetske atletske federacije i vjerujem da ćemo to ostvariti u idućih dvije godine. Želim zahvaliti na velikoj pomoći koju dobivamo od Grada Karlovca, Karlovačke športske zajednice, Županijskom savezu sportova, Karlovačkoj županiji, Turističkoj zajednici Grada Karlovca i poduzeću Mladost. Posebno veliko hvala našem partneru, Atletskom klubu KA TIM s kojim na organizaciji utrke radimo od prvog dana te Društvu naša djeca Karlovac na pomoći u organizaciji dječjih utrka. Sponzorski nas od prošle godine prati Vip, vjerujem da ćemo tu suradnju nastaviti, GRAWE nas s projektom PoKRENI prati već treću godinu, a tu su i Pernaton, Nextbike, Run&Trek i niz drugih sponzora. Od ove godine Atlantic, odnosno Multipower sponzorira elitnu utrku pa ona nosi i naziv Elite Multipower Race. – uvodno je rekao direktor 5. Vip Karlovačkog cenera Robert Franjković.

20170607-10_05_13-IM7D7760

 

Od ove godine Vip Karlovački cener i Aquatika surađuju na promociji grada Karlovca. Mnogo će trkača izvan Karlovca doći na utrku pa će imati i po posebno povoljnim uvjetima posjetiti ovu novu atrakciju, jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe.

– Karlovački cener ponovno je među dvanaest najpopularnijih utrka koje podržavamo diljem zemlje, a njime ulazimo u drugu polovicu naše trkačke sezone. Trkačka zajednica se osim po sportskim uspjesima ističe i humanitarnim djelovanjem. Dokaz za to je naša dobrotvorna fundraising platforma Čini pravu stvar na kojoj svi mogu postaviti vlastiti izazov i potaknuti prikupljanje donacija za jednu od udruga registriranih na www.cinipravustvar.hr.  U godinu dana postojanja platforme prikupljeno je preko 100.000 kuna donacija, a pritom je čak 50% izazova postavila trkačka zajednica. Zato bih pozvala sve sudionike Karlovačkog cenera, ali i navijače da svoje sportske ambicije povežu s dobrotvornim ciljevima. – poručila je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta, zlatnog sponzora utrke.

Karlovački cener održava se u petak u večernjim satim, start elitne utke je u 19, a start glavne utrke u 20 sati. Poslije utrka sve očekuje prava trkačka fešta uz pivsko osvježenje i rock koncert.

Vidimo se u Karlovcu!

20170607-10_54_58-IM7D7829
Detalj iz AQUATIKE
20170607-10_48_46-IM7D7810
Detalj iz AQUATIKE
20170607-10_46_48-IM7D7804
Detalj iz AQUATIKE
20170607-10_50_16-IM7D7815
Detalj iz AQUATIKE
20170607-10_50_40-IM7D7821
Detalj iz AQUATIKE

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz