2000 TRKAČA NA NOVOJ STAZI

Sve je spremno za četvrto izdanje utrke ZAGREB21 powered by Heineken 0.0

U malom predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice održana je konferencija za medije u povodu međunarodne atletske utrke ZAGREB21 powered by Heineken 0.0 – popularnog Zagrebačkog proljetnog polumaratona koji je ove godine ujedno i Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu – pojedinačno i ekipno.

 

Atletski klub Maksimir i Trčanje d.o.o. – prva specijalizirana trgovina za trčanje Run&Trek, uz podršku Zagrebačkog atletskog saveza, organiziraju ovu popularnu utrku zagrebačkim ulicama.

 Utrka se održava u nedjelju 17. ožujka 2019. sa startom u 9:00 sati ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice (NSK) i na startu se očekuje 2000 trkača iz 25 zemalja. Ovogodišnja utrka je ujedno i službeno Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, pojedinačno i ekipno te će na startu biti i najbolji hrvatski dugoprugaši.

Organizator utrke, Robert Franjković, napomenuo je važnost 4. ZAGREB21 powered by Heineken 0.0, njegov rast u odnosu na prethodna izdanja te kvalitetu samih sudionika. Osvrnuo se i na službeno PH u polumaratonu te iznio još dvije zanimljivosti – ovogodišnji ZAGREB21 ujedno je i PH za pripadnike MUP, a utrka na 5 km je i 1. Zagrebačka vatrogasna utrka s više od 100 vatrogasaca na startu.

Gosti pres konferencije bili su Milan Pavelić, pročelnik gradskog ureda za sport Grada Zagreba, a ispred Hrvatskog atletskog saveza, govorio je izbornik Mladen Katalinić. Obojica su iskazala svoju podršku i svim trkačima zaželjeli uspješnu utrku. Novinarima se obratila i Matea Matošević – Hačić, prošlogodišnja pobjednica utrke i predstavnica SSGZ, koja ove godine neće trčati, ali se sjetila odličnih iskustava na svojim nastupima na Zagrebačkom proljetnom polumaratonu.

Naslovni sponzor utrke Heineken 0.0 drugu godinu zaredom podržava ovaj popularni sportski događaj. Naime, mnoga istraživanja pokazala su da pivo nakon utrke uspješno hidratizira iscrpljen organizam. Stoga ne čudi da je globalni brend Heineken 0.0 ujedno je i službeno pivo polumaratona te će se pobrinuti za rehidraciju trkača nakon utrke.

Točnije, sve sudionike utrke na cilju će dočekati rashlađeni Heineken 0.0 koji poručuje trkačima da se sada mogu osvježiti odličnim pivom čak i u prigodama u kojima to prije nisu mogli. Heineken 0.0 je pivo izvanrednog okusa, napravljeno od vrhunskih prirodnih sastojaka te sadrži samo 69 kalorija u boci od 0,33l.

 

Sretno svima u nedjelju!

 

PR tekst

Nema postova za prikaz