VELIKO FINALE SERIJALA

Sve je spremno za Lucky Trail Nin!

U dvorani Doma kulture u Ninu predstavljena je utrka Lucky Trail Nin, koja će se održati 29. listopada, sa središnjim startno-ciljnim prostorom smještenim na najpoznatijem dijelu pješčane Ninske lagune, znamenitoj Kraljičinoj plaži. Ponosni organizatori, portal 3sporta.com, TZ Grada Nina, Nin turizam d.o.o. i Komunalac Nin, najavili su dolazak 400 trkača iz svih krajeva Hrvatske te Slovenije i BiH.

 

– Poseban format timske utrke čini Lucky Trail seriju zanimljivu trkačima zbog jedinstvene, gotovo izletničke atmosfere na našoj startnoj livadi. Lucky Trail ima naglasak na sportskom druženju, a naše trkače vodimo na predivne lokacije diljem Hrvatske. Utrka u Ninu četvrta je po redu, ove godine već smo trčali u Trakošćanu, Delnicama i Parku prirode Papuk. Dakle, nakon Zagorja, Gorskog kotara i Slavonije krug zatvaramo u Dalmaciji, u predivnom, pitomom Ninu – istaknuo je direktor utrke i utemeljitelj Lucky Trail serijala, Zvonimir Mikašek.

– U situaciji kada je Hrvatska na neki način preplavljena raznim utrkama, treba znati strateški prepoznati što je najbolji odabir i koji je događaj primjeren destinaciji. Lucky Trail je upravo utrka koja svojim originalnim konceptom na najbolji način predstavlja ono što grad Nin želi ponuditi svojim posjetiteljima – rekla je direktorica TZ Grada Nina, Marija Dejanović.

“Budući da sam i sam trkač, prepoznao sam posebnost koju Lucky Trail utrka ima za naš grad”, izjavio je predstavnik Grada Nina, Tomislav Ćurko. “Siguran sam da će ovaj događaj u budućnosti rasti i doprinijeti još kvalitetnijem i sadržajnijem produženju sezone. Grad Nin je u potpunosti podržao Lucky Trail i imat će našu podršku i u godinama koje slijede”.

Lucky Trail Nin sastoji se od tri staze koje počinju i završavaju na Kraljičinoj plaži, s ukupnom dužinom od oko 15,7 km. Prvo se trči 5,7 km duga staza do još jedne poznate ninske plaže, Ždrijca, a zatim natrag kroz stari grad Nin i njegove prepoznatljive znamenitosti: najmanju svjetsku katedralu, skulptura Grgura Ninskog… Druga staza, dužine 7 km obilazi polja i maslinike ninskog zaleđa, pa se preko nasipa uz rječicu Jarugu spušta do Solane te prolazi kroz njene tisućljetne slane bazene. Posljednja, najkraća staza bit će zasigurno i najatraktivnija. Sretni trkači protrčati po drvenoj šetnici ninske lagune, a zatim kroz duboki pijesak Kraljičine plaže, po drvenom mostiću stići do kraja ove slikovite utrke.

– Lucky Trail Nin radosni je festival trčanja, koji je i lijepa najava projekta pješačkih staza Nin rivijere, s kojim će ova jedinstvena destinacija dobiti još jedan iznimno atraktivan sadržaj, zaključio je Daniel Lacko, član organizacijskog tima.

Lucky Trail Nin podržavaju partneri Turistička zajednica Grada Nina i Nin turizam d.o.o., glavni sponzori Intersport Hrvatska, Hidra funkcionalna pića, sponzori Rio Mare, Kala voda, Komunalac Nin d.o.o. i Borotalco.

VIŠE O LUCKY TRAILU

Nema postova za prikaz