RUNNING EMOTION IN DU MOTION

Sve je spremno za sedmi Du Motion: Trkači sa svih kontinenata dolaze u Dubrovnik

Veliki trkački šušur u Dubrovniku samo što nije krenuo! Sedmi po redu Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik i ove će godine na gradske ulice dovesti trkače iz svih krajeva svijeta.

 

“Kad bi krenuli nabrajati iz kojih su nam zemalja do sad dolazili sudionici, vjerojatno bi lakše bilo nabrojati one iz kojih nam još nisu došli. Pored velikih grupa koje već tradicionalno stižu iz primjerice SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Irske, Njemačke, Francuske, Mađarske, Švedske i zemalja u okruženju, stižu nam i trkači iz Singapura, Japana, Južne Afrike, Indije, Perua, Islanda, Australije i Brazila. Malo je utrka koje se mogu pohvaliti takvim međunarodnim interesom, a još manje onih koje uspijevaju taj interes zadržati iz godine u godinu i svi uključeni u ovaj projekt mogu zbog toga biti izuzetno ponosni,” izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Oko 2700 sudionika iz gotovo 50 zemalja svijeta bit će dio ovogodišnjeg izdanja “najinternacionalnije” domaće trkačke manifestacije, koju standardno u subotu 29. travnja otvara atraktivna Utrka zidinama, pretvarajući jednu od najmonumentalnijih fortifikacija na svijetu u ekskluzivnu trkačku stazu za one željne posebnih izazova. Isti dan dubrovački vrtićarci i osnovnoškolci nižih razreda ispunit će Stradun smijehom i veseljem kao sudionici Dječje utrke Orlando.

Perjanica Du Motiona, mjesecima unaprijed rasprodani Dubrovački polumaraton, izvest će trkače 30. travnja iz zagrljaja zidina Starog grada i provesti panoramskom stazom duž dubrovačke obale, dok će istovremeno stotine sudionika humanitarne Utrke građana istrčati dionicu dugu pet kilometara kao znak podrške mladoj sugrađanki Doris Bender.

Da bi sve proteklo u apsolutno savršenom redu i ove se godine brine na stotine volontera iz osnovnih i srednjih škola, brojnih gradskih službi, Crvenog križa, sportskih i auto klubova te HGSS-a.

Budite i vi dio rastrčanog šušura, dođite na Stradun podržati trkačke heroje i uživajte u ovoj proslavi sporta i humanosti!

 

POSEBNA REGULACIJA PROMETA POVODOM ODRŽAVANJA DU MOTIONA 2023.       

Za vrijeme trajanja utrke Dubrovačkog polumaratona i humanitarne utrke građana 5K na području Grada Dubrovnika u nedjelju 30. travnja u vremenu od 09 do 13:30 sati, biti će uspostavljena zabrana prometovanja za sva vozila na sljedećim prometnicama:

Iza Grada, Brsalje, Branitelja Dubrovnika, Put od Republike, Vukovarska, Dr. Ante Starčevića, Nikole Tesle, Žuljanska, Obala Stjepana Radića, Obala Ivana Pavla II, dionica državne ceste D420 Solska baza – Sustjepan, bivša županijska cesta 6254 na dionici Sustjepan – Prijevor i obratno.

Obilazne prometnice su: D8 Komolac – Dubrovnik, D223 Brgat – Dubac – Dubrovnik, D3 Dubrovnik – Split zatim iz pravca Lozice i Nova Mokošica za Dubrovnik, obilazak je preko mosta Dr. Franja Tuđmana na ulicu Petra Bakića.

Molimo sugrađane da tijekom održavanja navedenih utrka poštuju upute redara i policijskih službenika na terenu i da se pridržavaju privremene regulacije prometa, te ih pozivamo na razumijevanje i strpljenje kako bi ovaj međunarodni sportski događaj protekao u što sigurnijem ozračju.

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz