U NEDJELJU

Sve je spremno za ZAGREB21 – powered by Heineken 0.0 – Zagrebački proljetni polumaraton!

U prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice, održana je press konferencija povodom 3. izdanja međunarodne atletske utrke ZAGREB21 – powered by Heineken 0.0 – Zagrebački proljetni polumaraton.

 

 

ZAGREB21 – powered by Heineken 0.0 došao je do svog trećeg izdanja i ponovo će na startu biti gotovo 1.500 trkača iz više od 10 zemalja. Utrka je prvi puta održana 2016. i odmah je naišla na vrlo pozitivan odjek među trkačkom populacijom. Start i cilj i kompletno događanje nalaze se ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, na vrlo atraktivnom prostoru te je to još jedan spoj kulture, obrazovanja i sporta. Osim same utrke polumaratona, trkači se natječu na 5 km i u utrci polumaratonskih štafeta.“ – rekao je u uvodu je Robert Franjković, pokretač i direktor utrke.

 

Kao i prve dvije godine, na startu će biti i značajan broj vrlo kvalitetnih trkača i trkačica, gdje valja istači kod muškaraca slovenskog olimpijca iz Londona, Primoža Kobea, prošlogodišnjeg najbržeg hrvatskog trkača Antuna Pavelića te svakako legendu hrvatskog maratona, još uvijek važećeg rekordera Dragu Paripovića.

Kod djevojaka bitno je spomenuti našu olimpijku iz Rija, Mateu Matošević Hačić koja je prije tri tjedna pobijedila na Splitskom polumaratonu te Nikolinu Stepan, sudionicu svjetskog prvenstva u maratonu.

“Posebno bih se zahvalio glavnim sponzorima utrke – Heinekenu kao generalnom pokrovitelju, Atlatnic grupi, Fordu i Grawe osiguranju. Svakako Gradu Zagrebu, Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici te Policiji čiji nam je prometni sektor od posebne važnosti za provedbu i sigurnost svake utrke.” – zaključio je direktor utrke Franjković.

 

Start utrke je u 9:00 sati u nedjelju 18. ožujka 2018. ispred NSK na zapadnom kolniku Ulice Hrvatske bratske zajednice.

Ispred Grada Zagreba kao izaslanik gradonačelnika Milana Bandić, prisutne je pozdravio g. Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade – „Zagrebački proljetni polumaraton je hvalevrijedan projekt i jedan krasan sportski i atletski događaj u Zagrebu. Drago nam je da se utrka održava već treću godinu zaredom, da je organizator uspio kao partnere privući kvalitetne gospodarske subjekte te da će trkači imati prilike sudjelovati u vrhunskoj utrci. Grad Zagreb i gradonačelnik veliki su prijatelji trčanja i uvijek podržavaju ovakve projekte. Pozivamo sve građane da pozdrave trkače u nedjelju ujutro i da nam se pridruže na utrci, a trkačima i organizatoru želimo sreću i dobre rezultate. Vidimo se na startu“

„Trčanje je odličan sport, a osim što pozitivno utječe na zdravlje ujedno mijenja način razmišljanja. Svaki trkač, bez obzira je li riječ o rekreativcu ili profesionalcu, rado otkriva da je trčanje stil života koji na stazi, ali i u životu, tjera na onaj dodatan korak i prelazak vlastitih granica. Zbog toga nas veseli što smo dio zagrebačkog proljetnog polumaratona ZAGREB21 powered by Heineken 0.0 koji već treću godinu zaredom okuplja veliki broj Zagrepčana i ljubitelja trčanja. Kao službeno pivo događaja, Heineken 0.0 pobrinut će se za rehidraciju nakon utrke. S 0.0% alkohola i samo 69 kalorija u bočici 0,33l, idealno je piće za nadoknadu tekućine i energije za sve trkače i trkačice koji vole popiti pivo nakon utrke“, rekao je Filip Rabuzin, direktor marketinga kompanije HEINEKEN Hrvatska.

Promet će biti zatvoren na kompletnoj trasi utrke u nedjelju 18. 3. 2018. od 8:30 do 12:30 i prolaska zadnjih trkača. Zapadni kolnik Ulice Hrvatske bratske zajednice u smjeru juga (od Ulice grada Vukovara do Slavonske avenije) bit će zatvoren za promet od 6:30 zbog postavljanja prostora starta i cilja (ZET će voziti do 8:30 redovno).

PR

- Marketing -

Nema postova za prikaz