20 KRUGOVA DOHE

SVJETSKO PRVENSTVO 50K – Cure nastupaju!

Nakon Europskog prvenstva u trčanju na 24 sata u Francuskoj, Svjetskog prvenstva u trailu u Portugalu, Hrvatska ima žensku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u utrci na 50 kilometara u Dohi. Ekipu čine iskusna maratonka i ultrašica Marija Vrajić, te debitantice utrke Barbara Belušić i Mateja Matošević. 

 

Djevojke su sinoć stigle u Katar i s već gotovo zimske klime kod nas, sletjele u pravu ljetnu vrevu. Utrka će se održati sutra u 16 sati po našem vremenu, a tijek utrke moći ćemo pratiti na Live Trackingu

Evo što su nam cure rekle uoči sutrašnje utrke: 

Marija: Stigli smo sinoć oko 20 h u Dohu. Ovdje je dva sata više nego u Zagrebu. Vani je preko dana oko 30 stupnjeva, a nama je start sutra u 18 h. Tada će biti ugodnije i već će pasti mrak. Trčimo 20 krugova od 2.5 km. Sada se držimo hotela, jer je vani preko dana prevruće. Konkurencija je jaka i nemam nikakvih očekivanja, trudit ću se dati sve od sebe i nadam se da ću uspjeti pobijediti – prvenstveno sebe.

1

Barbara: Sutra po prvi puta trčim utrku dužu od maratona, tako da ustvari nisam ni sigurna što da točno očekujem u pogledu rezultata. Lagano osjećam tremu zbog te neizvjesnosti, te jedva čekam start utrke.

Trčimo navečer, kad se očekuje oko 26 stupnjeva, te mi je zbog toga plan krenuti nešto sporije nego kada trčim maraton. Pokušat ću držati izjednačen tempo što duže.
Konkurencija je vrlo jaka, ali s obzirom na to da je natjecanje i ekipno, to će mi biti dodatna motivacija na utrci.

Matea: Jako sam uzbuđena i veselim se startu. Ovo je dosta velik izazov za mene, prvi puta trčim 50 km. Puno stvari se treba poklopiti za dobar rezultat, dat ću sve od sebe pa ćemo vidjeti kako će sve proći. 🙂 

Ne preostaje nam drugo nego poželjeti im odlične rezultate, brze noge i veliko srce. Sretno cure, navijamo za vas! 

 

Autor: 3sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz