POJEDINAČNO I EKIPNO

Tko su bili najbrži na Prvenstvu Hrvatske u cestovnom trčanju u Makarskoj

U Makarskoj je ove nedjelje, 22.10., u organizaciji Atletskog kluba Sveti Marko Makarska, održano pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju. Trčalo se 3, 5 i 10 kilometara, ovisno o uzrastu – 3 kilometra za kadete i kadetkinje, 5 km za mlađe juniore i juniorke te 10 kilometara za seniore/ke i juniore/ke.

 

Makarska je drugu godinu zaredom ugostila ponajbolje dugoprugaše iz čitave Hrvatske, a staza sa startom i ciljem na samoj rivi bila je atraktivna i trkačima i gledateljima. Vrtili su se krugovi od 2500 metara, a valoviti teren oko centra grada postavio se kao dodatan izazov atletičarima.

 

Najbrži muškarci

 

U najdužoj utrci, onoj na 10 kilometara, pobjedu u seniorskoj konkurenciji s lakoćom je odnio naš trenutno najbolji dugoprugaš Dino Bošnjak. Njemu su za četiri kruga bile potrebne 32 minute i 10 sekundi, a iza njega su u cilj ušli Petar Bratulić (32:23) i Ante Rudolf Pavelić (32:46).

Odlični su bili i juniori – zlato je pripalo Tomislavu Novoselu koji je u cilj ušao u vremenu 32:47, srebro je osvojio Filip Svalina (33:26) te broncu, u vrlo tijesnom finišu, Domagoj Vlahović (33:51).

Kako je ovo natjecanje ujedno bilo i ekipne naravi, valja spomenuti i prve tri ekipe u seniorskoj konkurenciji: AK Agram na prvom, AK Svetice na drugom i AK Dubrovnik na trećem mjestu.

 

Najbrže žene

 

Kod žena je slavila Matea Parlov, istrčavši odličnu utrku ispod 35 minuta, točnije 34:50, a osam sekunda iza nje u cilj je ušla Bojana Bjeljac (34:58). Brončana medalja je otišla oko vrata Nikoline Stepan koja je utrku završila s rezultatom 37:50.

Ekipnu pobjedu odnijela je ekipa seniorki AK Dinamo Zrinjevac, a iza njih su bile ekipe AK Svetice i AK Dubrovnik. Kod juniorki je zlatna bila Marija Primorac.

Ne zaboravimo ni mlađe uzraste – u utrci na 5 kilometara pobjede su odnijeli Frano Hadaš kod juniora i Klara Andrijašević kod juniorki, dok su na 3 kilometra zlato osvojili Florijan Rožić i Lucija Višković.

 

REZULTATI

 

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz