OD KONTINENTA DO PROMINE

[TRAIL VIKEND] Kalnik Trail, Promina Trail i 100% Trail – trčalo se po šumama i gorama

Ovog su se vikenda trail utrke pošteno zahuktale diljem Hrvatske. Na Kalniku ponad Križevaca održano je prvo izdanje istoimene trail utrke. Dalmatinska liga doživjela je svoje već treće kolo, i to u drniškom kraju, a KontinenTrail liga službeno je otvorena u Rakovom Potoku. Srećom, organizatore je vrijeme poslužilo, odnosno natjecatelje sunce pomilovalo svojim proljetnim zrakama.

 

Stotine natjecatelja u različitim dijelovima Hrvatske na svojim je stazama svjedočilo veličanstvenom buđenju prirode iz zimskog sna. Uvjeti su bili idealni, ako ne i mrvicu prevrući za ožujsko trčanje, sa svojih 20-ak stupnjeva. Kalnik Trail u subotu je ugostio 700-tinjak trkača, ProminaTrail isti dan gotovo 440, a u nedjelju 100% Trail više od 350 njih.

 

Prvo izdanje Kalnik Traila

Za svoje prvo izdanje, Kalnik Trail “raspištoljio“ se čak sa četiri kategorije odnosno dužine – Bor, Potok i Kamen te canicross kategorijom. Staze su redom iznosile sedam, 14 i 25 kilometara, dok je pseća utrka kao treće kolo Canicross lige Hrvatske, vodila istom, sedamkilometarskom stazom Bora.

Uz 150 metara uspona, najbolji je bio Patrik Zupanič sa svojim ljubimcem u roku 28:27 minuta, dok je u ženskoj konkurenciji to bila Irena Smojver sa svojom ptičarkom Harley u vremenu 31:07 minuta. Drugu i treću poziciju, među 62 ljudsko-pseća para, zauzimaju ljubimci sa svojim muškim vlasnicima Mirko Perko i Tomislav Vuk, a sa ženama Jelena Slijepčević i Sara Skok.

Gotovo 300 trkača i trkačica izašlo je na stazu iste udaljenosti i visine, a u kategoriji Bor. Među ženama najbolja je bila Vesna Janković s vremenom 36:39 minuta. Slijede ju druga Barica Tutek i treća Margareta Pejčić, među 156 finišerki u kategoriji. U muškoj konkurenciji, Ognjen Mergon i Borna Vidović nadmetali su se za prvu poziciju, da bi završili s deset sekundi razlike. Ognjen odnosi prvu poziciju za 27:15 minuta, dok Saša Horvat u cilj dolazi treći od 136 muškaraca.

[ngg src=”galleries” ids=”1″ display=”photocrati-nextgen_pro_slideshow” border_size=”1″ border_color=”#000000″]

                                                                            

Potok dug 14 kilometara, Kamen visok 1270 metara

Uspon od 600-tinjak metara odlučilo je svladati 230 natjecatelja u kategoriji Potok. Najboljim u muškoj konkurenciji pokazao se Željko Rumenjak sa sat i pol vremena provedenog na stazi. Drugu poziciju zauzima Marin Kamenjašević, a treću Mario Mujić među 124 konkurenta. Među 100 žena slavila je Jasna Plemeniti s vremenom od gotovo 1:35 sat, a u roku dvije minute slijede ju Mišela Lokotar i Bojana Požgaj.

Na najduljem i najtežem Kamenu uz 1270 metara uspona, svoje je snage omjerilo 115 natjecatelja. Marko Gorički za pobjedu je trebao 2:17 sata, a Danijel Katalenić i Damir Kligl utrčavaju drugi i treći među 86 muškaraca. Maja Urban trebala je 2:36 sata da bi odnijela pobjedu među 28 žena, a kao druga i treća slijede ju Valerija Mrak i Mirela Kristek.

REZULTATI

                                                

Tko ne svlada Prominu dok Točak odvrti svoje – otpada!

Veliki Točak, Mali Točak i Špilja Liluša nazivi su kategorija od 30, 20 i 10 kilometara na drniškom Promina Trailu. Veliki Točak iznosio je čak 2115 metara uspona, a na tu dionicu odlučilo se tek 38 najhrabrijih. Najboljem od 26 finišera, Nikoli Smoliću trebala su 4:02 sata da savlada stazu, dok su najboljoj ženi Evi Tušar Suhadolc trebala 4:42 sata. Marko Kožul i Daniel Krstulović Opara imena su drugog i trećeg u muškoj konkurenciji, dok su Ivana Vrvilo i Petra Kulić zauzele drugu i treću stepenicu postolja od šest žena koje su završile 30 kilometara utrke.

Od 101 natjecatelja na Malom Točku sa 1211 metra uspona, čak 18 njih nije uspjelo ispoštovati vremenski limit, a četvero ih je odustalo od utrke. Ipak, među 56 finišera najboljim se pokazao Emanuel Baković s vremenom od gotovo 2:38 sata, a među 23 finišerke to je bila Angela Smilović u vremenu 3:08 sata. Drugi i treći muškarac bili su Ivo Čupić i Nenad Keč, a Lana Ostojić i Dobrila Dujišin zauzimaju isti poredak u ženskoj konkurenciji.

[ngg src=”galleries” ids=”2″ display=”photocrati-nextgen_pro_slideshow” border_size=”1″ border_color=”#000000″]

 

Špilju Liluša sa 688 metara uspona, odlučilo se prijeći gotovo 200 natjecatelja, u čemu ih je čak 15 zakazalo. Broj finišerki iznosio je 173, a najbolja među njima bila je Andrea Rubin u vremenu od gotovo 1:35 sat. Za nepunu minutu slijedi ju Ana Martinić, dok Maša Klarić dolazi treća. Ovu kategoriju istrčalo je 111 muškaraca, a slavio je Krešimir Mrčela u vremenu 1:01 sat. Drugo i treće mjesto osvajaju Ante Bebić i Jure Dugandžić.

REZULTATI

 

Nema traila do 100% Traila

SU Izohipsa ponudio je 100% Trail u Rekreativnoj, Kratkoj i Dugoj varijanti. Na stazu od sedam i pol kilometara s 260 metara uspona odlučilo se 53-oje trkača. Miranu Crnošiji trebalo je 38:17 minuta da bi stao na postolje, a za njim dolaze Nikola Rošić i Zoran Kos kao drugi i treći među 20 muškaraca. Od 32 finišerke najbrža je bila Višnja Kovačić u vremenu 53:07 minute, a slijede ju Ana Kolar Ištuk i Danijela Kos.

Nešto manje od 16 kilometara i 510 metara uspona iznosila je Kratka staza koju je pohodilo 199 sudionika. Stazu je od 103 muškarca, najbrže savladao Vedran Gračan s vremenom 1:12 sat, a u roku dvije minute slijede ga Žan Ravnikar i Danijel Peček. Istu udaljenost istrčalo je gotovo 90 žena, od kojih se kao najbolja istaknula Tea Faber s vremenom 1:24 sat. Njene konkurentice Nola Jandrečić i Mirela Jurčić zauzimaju drugo i treće mjesto.

[ngg src=”galleries” ids=”3″ display=”photocrati-nextgen_pro_slideshow” border_size=”1″ border_color=”#000000″]

 

Najdulja dionica iznosila je 25 kilometara i 760 metara uspona sa 105 sudionika. Od 64 finišera, uvjerljivo najbolji bio je Ante Živković kojemu je za svladavanje staze trebalo 2:07 sata, a od 37 finišerki slavila je Mirela Kristek nakon 2:37 sata na stazi. U roku tri minute slijede ju druga Ivančica Jež i treća Irena Smojver, dok u muškoj konkurenciji drugu i treću poziciju zauzimaju Goran Murić i Goran Poznanović. Na ovoj utrci nagrađivali su se i najbolji po dobnim kategorijama.

REZULTATI

Foto:
100% Trail: Petra Aralica, Viktor Pavić, Zvonimir Markić
Promina Trail:
Mario Sučić, Ante Šimić, Nikola Perlić
Kalnik Trail
Piše: Martina Maloča

- Marketing -

Nema postova za prikaz