FINALE U MAKSIMIRU

Trčanjem do bolje efikasnosti zaposlenika – trčite i vi B2B!

Trčanje kao način života ulazi u sve pore našeg društva.  Uz već poznate brojne pozitivne promjene koje trčanje donosi za zdravlje pojedinca, ono povećava i poslovno zadovoljstvo. Dokaz tome je više od 1.000 trkačica i trkača iz 80 kompanija koji su se prošle jeseni okupili na prvoj poslovnoj utrci B2B RUN u Zagrebu. Ova jedinstvena utrka organizirana  je s ciljem da probudi poslovnu zajednicu i ponudi nove mogućnosti rekreacije i opuštanja nakon radnog vremena s kolegama.

Velik  broj prijava za ovogodišnje utrke, već održane proljetos u Splitu, Rijeci i Osijeku te za nadolazeću u Zagrebu potvrda je da je poslovna zajednica dugo čekala ovakvu priliku za razmjenu poslovnih iskustava ali i opuštanje nakon radnog dana.

Zaposlenici iz 112 kompanija pokazali su koliko žive sportski život te koliko su svjesni brojnih dobrobiti koje se ostvaruju trčanjem. Gat Karoline Riječke, splitska riva i obale Drave postale su tako kulisa ovog jedinstvenog poslovno sportskog događaja koji su pokretali upornost, fokusiranost i ambicija trkača, odlike koje ih krase i u poslovnom svijetu.

Foto: Davor KIBEL, Osijek, 30.06.2016. utrka ispred VK Iktus na Setalistu kardinala Franje Šepera u Osijeku
Foto: Davor KIBEL,
Osijek, 30.06.2016. utrka ispred VK Iktus na Setalistu kardinala Franje Šepera u Osijeku

Pozitivne rezultate i učinak trčanja na poslovne aktivnosti pokazuju i brojna istraživanja. Najnoviji dokaz toj tezi je i prvo istraživanje na temu korištenja interne komunikacije u svrhu promicanja zdravih životnih navika, poticanja međusobne komunikacije i izgradnje osjećaja zajedništva, koje su nedavno provele hrvatska savjetodavna tvrtka Vetturelli i Hrvatska udruga poslodavaca. Naime, ovo veliko istraživanje provedeno na 40 kompanija, članica Hrvatske udruge poslodavaca, pokazalo je kako 68% hrvatskih poslodavaca smatra da provedba fizičkih aktivnosti ima pozitivan utjecaj na poslovnu kulturu te da sve više zaposlenika prihvaća zdraviji, sportski(ji) pogled na poslovanje.

Upravo se kod zaposlenika koji se bave fizičkom aktivnošću može očekivati veća produktivnost i efikasnost i na radnom mjestu, ali isto tako i smanjenje ljutnje i stresa za 83% te povećanje generalnog raspoloženja za 37%. Upravo s ciljem da se još više osvijesti važnost i učinak rekreacije na svakodnevne radne obaveze nastala je prva poslovna utrka B2B RUN.

foto: Davor KIBEL
foto: Davor KIBEL

Velika završnica ove jedinstvene poslovne utrke održat će se 15. rujna u Zagrebu, gdje će se kolegama sa zagrebačkom adresom pridružiti brojni natjecatelji iz cijele Hrvatske. Tvrtke koje žele uključiti svoje zaposlenike mogu se prijaviti na službenoj web stranici utrke. Cijena za uplate do 22. kolovoza iznosi: 140 kn + PDV po osobi.

 

Više o B2B RUN utrci možete saznati na www.b2brun.hr, a pratiti ih možete i na društvenim mrežama: B2B RUN Croatia Facebook stranici te b2bruncroatia Instagram profilu.

Autor: PR

Nema postova za prikaz