LIJEPA LJETNA KARLOVAČKA NOĆ

Treći Karlovački cener oduševio sve!

Predvečerje i večer vrućeg ljetnog dana gotovo 600 trkačica i trkača odlučilo je provesti trčeći 3. Run & Trek Karlovački cener ulicama grada na četiri rijeke.

Već od početak prijava bilo je jasno da će ova utrka na 10 kilometara biti pravi hit. Lokacija nedaleko Zagreba, organiziran prijevoz autobusima iz Zagreba, dužina staze primjerena većini rekreativaca, večernji termin utrke, povoljna startnina, kvalitetan startni paket… samo su neki od razloga velikog uspjeha ove utrke. Čak ni utakmica nogometne reprezentacije, koja je igrala protiv Italije u isto vrijeme, nije pokolebala trkače da sudjeluju na ovoj utrci.

Porast broja sudionika od prvog izdanja do ovog jučerašnjeg izgleda ovako: 2013. godine: 170 trkačica i trkača, 2014. godine: 280, a ove godine 578!

Utrka, koja se održava u staroj jezgri grada Karlovca, startala je u 20 sati, kada je dnevna žega već popustila, a izvrsni organizatori osigurali su okrepu na stazi i u cilju pa su svi imali mogućnost osvježenja.

U samoj utrci od starta je dominirao Nikola Mikulić, atletičar AK Svetice, koji je na kraju ciljem prošao za 32:26min. Kod žena najbrža je bila Lisa Nemec (AK Svetice) koja je utrku završila za: 36:07 min. Zapažen rezultat ostvarila je Kristina Božić istrčavši 10 km za 37:13 min što je novi (neslužbeni) juniorski rekord Hrvatske.

Uspješni organizatori bili su Atletski klub KA Tim i „Run&Trek“ specijalizirana trgovina za trčanje uz potporu Karlovačke športske zajednice.

Poredak prvih 5 M/Ž

1. Nikola Mikulić – AK Svetice
2. Danijel Fak – AK Maksimir
3. Zoran Žilić – AK Koprivnica
4. Ivan Pikunić – AK Svetice
5. Goran Murić – AK Forca

1. Lisa Nemec – AK Svetice
2. Marija Vrajić – AK Maksimir
3. Kristina Božić – AK Svetice
4. Nikolina Stepan – AK Svetice
5. Anda Tomaš – AK Svetice

 

Rezultati @ stotinka.hr (objava će biti poslije 21 h, 13. 6. 2015.)

 

Album 1 – dan:


 


 

Album 2 – noć:


 


 

 

Autor: 3sporta / foto: 3sporta/Z. Mikašek

Nema postova za prikaz