U NACIONALNOM PARKU

Treći Krka polumaraton – jedinstvena utrka kroz povijest i prirodne ljepote!

Sjeverni dio Nacionalnog parka Krka, od Eko kampusa u Puljanima do rimskog vojnog amfiteatra u Burnumu, zadnje dvije godine ugošćuje trkače iz cijelog svijeta. Već prvi Krka polumaraton pobudio je veliko zanimanje, a jednako je bilo i ove godine. Rezervirajte subotu 4. travnja 2020. i otrčite treći Krka polumaraton, utrku kroz Nacionalni park Krka!

 

Rane prijave s povoljnom startninom su u tijeku su još do 31. 12. 2019., a prijaviti se možete putem OVOG LINKA Nakon prijave provedite narednih stotinjak dana bruseći formu za utrku. 🙂

Krka polumaraton obiteljski je događaj, a nerijetko je i samo trčanje ljubav cijele obitelji. Tako će ove godine biti dodatni naglasak na dječje utrke i mali natjecatelji moći će se okušati u brojnim dionicama koje će se za različite uzraste održavati na Burnumu.

U glavnim utrkama, na polumaratonu i na FunRunu, dodatno će se vrednovati i prolazno vrijeme uspona uz jezero Brljan prema cilju u amfiteatru pa će se, osim prvog, nagrađivati i drugo i treće mjesto te ćemo tako dobiti najbolje penjače u muškoj i ženskoj konkurenciji – svojevrstan trofej, kruna cara Trajana. Naime, upravo tuda su se rimske legije vraćale s pohoda, u mir svog vojnog logora. Pogled s vrha uspona veličanstven je, kao i osjećaj kada se uspon savlada. Još ako se na usponu nekog i pretekne, užitak je tim veći :).

Duljina FunRun utrke je 5,5 km i idealna je za sve koji tek počinju s trčanjem ili su došli kao podrška prijatelju ili partneru polumaratoncu.

– Puno smo već pisali o specifičnostima naše utrke, ali vrijedi uvijek iznova naglasiti i ponoviti sljedeće. Krka polumaraton trči se od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do amfiteatra Burnum prolazeći kroz zanimljiva naselja prepuna autohtonih kamenih kuća i suhozida. Na tih 21.098 metara odvijale su se tisuće godina ljudske povijesti i ere prirodnih procesa koji su oblikovali taj po mnogočemu jedinstven krajolik. Na oko četiri kilometra gornjeg toka rijeke Krke smjestilo se pet slapova, tri srednjovjekovne utvrde i rimski vojni amfiteatar, uz brojne tragove čovjekova življenja, uvijek isprepletenog sa životom rijeke. Za većinu posjetitelja to je nepoznata Krka. Gotovo je nevjerojatno da na suhom, krševitom prostoru duboka kanjona postoje tolika čudesna mjesta, što su ih oblikovali ljudi ili rijeka, koje nam valja upoznati, – poručuju organizatori.

Cilj utrke u rimskom amfiteatru Burnum

Svi trkači u svom startnom paketu, osim Champion majice s logom utrke dobit će i ulaznicu za Nacionalni park Krka, obrok poslije utrke, dodatnu okrepu… osnovne informacije o samoj utrci nalaze se na stranici www.krka.run

Stvari su vrlo jasne, trenirajte i započnite travanj s nama na Krki!

Promo

Nema postova za prikaz