PRIRODA I POVIJEST

Treći Krka polumaraton – utrka kroz prirodne ljepote i kulturnopovijesnu baštinu

Već dvije godine trkači iz cijeloga svijeta trče jedinstvenim sjevernim dijelom Nacionalnog parka „Krka“, od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do rimskog vojnog amfiteatra u Burnumu. Zato si rezervirajte subotu, 4. travnja 2020. i otrčite 3. Krka polumaraton, utrka kroz Nacionalni park „Krka“.

 

Rane prijave su u tijeku, a prijaviti se možete putem linka https://www.utrka.com/utrke/krka/2020/info/

I ove godine utrku zajednički organiziraju Atletski klub Maraton 2000 iz Karlovca i Javna ustanova „Nacionalni park Krka“, kao partner. Krka polumaraton događaj je za cijelu obitelj, a nerijetko je i samo trčanje ljubav cijele obitelji.

Tako će iduće godine biti dodatni naglasak na dječje utrke i mali natjecatelji moći će se okušati u brojnim dionicama koje će se za različite uzraste održavati na Burnumu. U glavnim utrkama, i na polumaratonu i na FunRunu, dodatno će se vrednovati i prolazno vrijeme jedinog velikog uspona uz jezero Brljan prema cilju u amfiteatru pa će se, osim prvog, nagrađivati i drugo i treće mjesto te ćemo tako dobiti najbolje penjače u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Posljednjih godina raste zanimanje za trčanje, a samim time i za boravak u prirodi, pa je i veliki broj trkačkih manifestacija. Trčeći utrku kroz Nacionalni park „Krka“, uživat će u prekrasnim prizorima jedinstvene prirodne i bogate kulturnopovijesne baštine. Krka polumaraton trči se od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do amfiteatra Burnum. Na tih 21.098 metara odvijale su se tisuće godina ljudske povijesti i ere prirodnih procesa koji su oblikovali taj po mnogočemu jedinstven krajolik.

Na oko četiri kilometra gornjeg toka rijeke Krke smjestilo se pet slapova, tri srednjovjekovne utvrde i rimski vojni amfiteatar, uz brojne tragove čovjekova življenja, uvijek isprepletenog sa životom rijeke. Za većinu posjetitelja to je nepoznata Krka. Gotovo je nevjerojatno da na suhom, krševitom prostoru duboka kanjona postoje tolika čudesna mjesta, što su ih oblikovali ljudi ili rijeka, koje nam valja upoznati.

Naravno, svi trkači u svom startnom paketu, osim Champion majice s logom utrke dobit će i ulaznicu za Nacionalni park Krka, obrok poslije utrke, dodatnu okrepu…

Započnite travanj s nama na Krki!

Promo

Nema postova za prikaz