OTOČKA TRKA

Treći put održan Omišalj 10K, srušeni svi rekordi

U subotu 30. ožujka održano je treće izdanje otočke utrke Omišalj 10K, koje je ujedno bilo i najbrojnije dosada sa 158 trkača iz 7 zemalja (Hrvatska, Slovenija, Mađarska, UK,  Kenija, BIH, Švicarska).

 

Sportski dan u Omišlju otvorili su najmlađi koji su uz veliku podršku roditelja i zdušno navijanje publike uspješno odradili svoje utrke, a za svoj trud predškolci i školarci su nagrađeni medaljama i prigodnim paketićima s voćem i prirodnim sokom, sve u sportskom duhu!

Uslijedila je glavna utrka dana koja je doživjela i svoje najjače izdanje do sad, budući da su utrku po prvi puta posjetili i kenijski i mađarski trkači, ali i standardno neka od najjačih hrvatskih trkačkih imena, između ostalih i naša poznata olimpijka Marija Vrajić koja je ujedno bila i najbolje plasirana Hrvatica.

Dobra konkurencija rezultirala je srušenim rekordima staze, a novi rekorderi su Abel Kibet Rop (Kenija) koji je zahtjevnu otočku stazu istrčao za fantastičnih 30:45 minuta, i Jane Ngima Mbogo (Kenija) koja je novi ženski rekord zaustavila na 36:27 min.

Najbolji trkači su osvojili i novčane nagrade koje su dodijelili direktorica TZ Općine Omišalj Andrea Orlić-Čutul te direktor utrke Nikola Mikulić, dok je za sve trkače bila organizirana i vrijedna tombola koju su pripremili sponzori i partneri utrke: Prirodni sokovi OPG Mikulić, NIVA Sport, Run Trek i Scott.

Nakon odrađene lijepe, ali zahtjevne utrke divan trkački dan zaokružen je zajedničkom večerom i druženjem u obližnjem restoranu.

Općina Omišalj i Turistička zajednica Općine Omišalj iz godine u godinu pomažu i podržavaju ovu sportsku manifestaciju te se nadamo da će utrka i u budućnosti privlačiti velik broj ljubitelja sporta i druženja i poslati jednu lijepu sliku Omišlja u javnost. – poručuju organizatori.

 

REZULTATI:

M

1. Abel Kibet Rop (Kenija) – 30:45
2. Laszlo Gregor (Mađarska) – 30:48
3. Elijah Mutuku Wambua (Kenija) – 31:39
4. Antun Rudolf Pavelić (AK Kvarner) – 33:11
5: Goran Grdenić (AK Kvarner) – 33:29

Ž

  1. Jane Ngima Mbogo (Kenija) – 36:27
  2. Csilla Pap (Mađarska) – 39:00
  3. Marija Vrajić – 40:04
  4. Anda Tomaš – 40:48
  5. Ivona Zemunik – 41:20

REZULTATI
FOTO ALBUMI NA FACEBOOK STRANICI

- Marketing -

Nema postova za prikaz