GRAWE HRVATSKA KAŽE: HVALA!

Trkači prikupili 100.000 kilometara u izazovu PoKRENI za oboljele od multiple skleroze

Trkači iz cijele Hrvatske ‘pregazili’ su 100.000 kilometara za oboljele od multiple skleroze u dva vruća ljetna mjeseca i to šest dana prije zadanog cilja u izazovu ”PoKRENI – Pokloni svoje kilometre” te tako zajamčili donaciju GRAWE Hrvatska od 50.000 kuna Savezu društava multiple skleroze Hrvatske.

 

 

Radi se o trkačkom izazovu koji već četvrtu godinu zaredom organizira GRAWE Hrvatska uoči GRAWE noćnog maratona koji se ove godine održava u subotu 25. kolovoza, tradicionalno na jezeru Bundek i nasipu uz Savu.

Donacija će Savezu pomoći u promicanju liječenja, rehabilitacije, istraživanja i zaštite osoba oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti, a GRAWE Hrvatska se ujedno zahvaljuje svim trkačima koji su u izazovu učinili dobro djelo i poticali svijest o zdravim životnim navikama.

Najluđi noćni trkački spektakl, kako ga trkači zovu,  organiziraju Atletski klub Sljeme i GRAWE Hrvatska, a ove godine ga prati krilatica “Fly me to the moon”. Na maratonu će sudjelovati i nekoliko članova Saveza, oboljelih od multiple skleroze koji su vrijedno trčali cijelo ljeto i pripremali se za još jedan sportski uspjeh te time potvrđuju da im ni ozbiljna bolest nije promijenila stavove prema važnosti fizičkog kretanja.

 

 

„Cilj trkačkog izazova PoKRENI je poticanje promjena u svakodnevnom pristupu važnosti kretanja i usvajanja zdravih navika jer su to temelji za ispunjeni život. Svake godine nas iznova razveseli odaziv trkača i njihov entuzijazam u pozivanju svojih najbližih ili pratitelja na društvenim mrežama da se uključe u izazov i potaknu ih na promjene. Izazov PoKRENI je naš doprinos  društvenoj odgovornosti kao osiguravajućeg društva koje želi svojim sugrađanima ukazati na važnost kvalitetnog života i zdravlja“, rekla je Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing GRAWE Hrvatska te podsjetila da su do ove godine inicijativom “PoKRENI” i zahvaljujući motivaciji stotina trkača prikupili više od 500 tisuća kilometara te donacijama pomogli trima udrugama.

Svi zainteresirani mogu i dalje sudjelovati u izazovu jer je dovoljno je preuzeti besplatnu aplikaciju Endomondo za praćenje treninga na pametnim telefonima, prijaviti se na PoKRENI izazov i koristiti je prilikom trčanja te tako registrirati prijeđene kilometre. Sudionici prikupljene kilometre i sudjelovanje u inicijativi mogu podijeliti na društvenim mrežama uz korištenje službenih hashtagova #pokreni, #poklonisvojekilometre i #mozemosve.

 

Iz AK Sljeme i GRAWE Hrvatska, poručuju da će i ove godine zagrebački Bundek i nasip uz Savu u kolovozu osvijetliti 2.000 zaljubljenika u trčanje jer utrka nije namijenjena samo uvježbanim sportašima već svima koji žele PoKRENUTI pozitivnu promjenu na sebi i motivirati druge. GRAWE noćni maraton upravo zato osim standardnih disciplina od deset kilometara, polu-maratona (21 km), 3/4 maratona (32 km) te maratona (42 km) nudi i disciplinu desetinka, duljine četiri kilometara za sve one koji žele istrčati svoju prvu utrku i motivirati druge svojim uspjehom.

Prijave za noćni trkački spektakl završile su prije nekoliko dana, ali organizatori pozivaju sve zainteresirane da dođu 25. kolovoza na Bundek i podrže sve sudionike i oboljele od MS-a koji će također trčati na maratonu, a ujedno uživaju u zabavi s trkačima i budu dio jedne od najočekivanijih utrka sezone.

Nema postova za prikaz