50.000 KM KO OD ŠALE

Trkači svojim doprinosom osigurali veliku donaciju udruzi Krijesnica

Projekt PoKRENI uspješno je ostvario akciju prikupljanja kilometara za udrugu Krijesnica. Gotovo mjesec dana prije završetka, velikim angažmanom i doprinosom preko 800 profesionalnih trkača, trkača rekreativaca i trkača-početnika ostvaren je cilj s prikupljenih 50.000 kilometara čime je ostvaren preduvjet za donaciju GRAWE Hrvatska prema ovoj Udruzi koja brine o potrebama djece s malignim oboljenjima.

Izazov unutar projekta PoKRENI nastao je u suradnji Udruge Krijesnica i osiguravajuće kuće GRAWE s ciljem da se javnost osvijesti o problemima malignih oboljenja te značaja kretanja za preventivu na putu k ozdravljenju. Izazov je pokrenut 10. lipnja putem Endomondo aplikacije gdje su trkači svojom aktivnošću bilježili prijeđene kilometre. U svega mjesec i pol dana u projekt se uključilo preko 800 trkača, koji su zajedničkim trudom omogućili uspješan završetak akcije.

Njihovim velikodušnim angažmanom ostvaren je zacrtani cilj i zahvaljujući prikupljenim kilometrima, GRAWE Hrvatska će donirati 25.000 kuna Udruzi Krijesnica.

“Ostvariti 50.000 kilometara mjesec dana prije roka, izniman je rezultat i jasan pokazatelj velikodušnosti, empatije i volje za pomaganjem od strane trkačke zajednice. Hvala svim trkačima i trkačicama koji su se pokrenuli u ime sve djece koja se liječe od malignih bolesti. Kroz ovu akciju smo upoznali divne ljude, volontere i trkače, probudili smo u sebi ovisnike o trčanju i prevazišli mnoge granice.”, izjavio je Nemanja Kantar iz Mladih Krijesnice.

Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing GRAWE Hrvatska ističe kako su u GRAWE-u izrazito ponosni na velik odaziv: „Raduje nas angažman velikog broja trkača početnika koji su dali dio sebe za uspjeh akcije s ciljem pomoći radu udruge Krijesnica. Posebno smo ponosni na naše zaposlenike koji su se u velikom broju priključili i dali svoj doprinos ostvarenju cilja. Ovom akcijom doprinijeli smo podizanju svijesti o malignim oboljenjima kod djece te ukazali na važnost trčanja u preventivi i pozitivnom ishodu kod određenih malignih oboljenja.” 

Organizatori pozivaju na daljnje prikupljanje kilometara kao dodatnu podršku radu Udruge i njezinim članovima. Za sve koji žele dati svoj doprinos, mogu se prijaviti na GRAWE Noćni Maraton koji će biti održan 29. 08. 2015. na zagrebačkom Bundeku. Prijavu je moguće ostvariti putem stranice www.nocnimaraton.hr.

Autor: PR

Nema postova za prikaz