REKORDNO BRZA UTRKA

Trkački spektakl u suton: održano treće izdanje utrke Pelješkim mostom

“Trčati preko Pelješkog mosta neopisiv je doživljaj! Tko je bio, vratit će se opet, a tko još nije, jednostavno mora doći i doživjeti sve ovo,” – dojmovi su sudionika trećeg po redu izdanja utrke Pelješkim mostom, koju Du Motion organizira dan uoči Dana državnosti u suradnji s Hrvatskim cestama.

 

330 trkača iskoristilo je ovaj put priliku i istrčalo 5,5 km preko impresivne konstrukcije Pelješkog mosta, jednog od najvećih mostova u Europi i simbolu hrvatske povezanosti. Pored domaćih trkača, našlo se tu i rekreativaca iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, ali i Nizozemske, Njemačke, SAD-a i Velike Britanije.

Najbrži su ove godine bili Željko Cota (18:18) u muškoj i Jelena Surjan (22:38) u ženskoj kategoriji. Cota je s ovim rezultatom ujedno postavio i novo najbrže vrijeme utrke, oborivši dosadašnji rekord za gotovo dvije minute.

Ukupni poredak trkača i rezultate mogu se provjeriti ovdje.

“Ove je godine zanimanje za utrku bilo stvarno iznad očekivanja, sva su mjesta popunjena u manje od 24 sata i to velikim dijelom od strane trkača iz Dubrovačko-neretvanske županije. To nas veseli, jer ovom utrkom upravo želimo i naglasiti važnost Pelješkog mosta za naš kraj,” izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Odlična atmosfera prije i nakon utrke ponovo je pokazala kako su trkači s oduševljenjem prihvatili ovaj trkački događaj te zašto već sada počinju planirati povratak na most za ravno godinu dana.

Nema postova za prikaz