55 METARA NAD MOREM

Trkački spektakl uz zalazak sunca: održano drugo izdanje utrke Pelješkim mostom

“Trčanje Pelješkim mostom u smiraj dana je fantastičan doživljaj! Prvi se put nismo stigli prijaviti, no ovaj put je nismo mogli propustiti. Ovo je nešto što bi svatko trebao doživjeti!” – komentari su mnogih trkača druge po redu Utrke Pelješkim mostom održane u ponedjeljak, dan prije Dana državnosti.

 

Njih 322 iskoristilo je novu priliku i istrčalo stazu dužine 5,5 kilometara, od odmorišta Blaca do odmorišta Komarna i natrag, preko grandioznog simbola hrvatske povezanosti i jednog od najvećih mostova u Europi.

Najbolje su rezultate i ove godine ostvarili Leo Zlokić u muškoj kategoriji (20:05) i Lukrecija Krstičević u ženskoj kategoriji (22:26). Oboje su poboljšali svoja vremena u odnosu na prvu utrku i tako postavili nove rekorde staze.

Pobjednici

Ukupan poredak trkača dostupan je na ovom linku.

“Zanimanje za utrku je i ovoga puta bilo iznimno veliko, sva su raspoloživa mjesta jako brzo popunjena, a ono što nas posebno raduje je činjenica da se većinom radi o našim domaćim trkačima iz Dubrovačko neretvanske županije, kao i to što će se zahvaljujući partnerstvu s Hrvatskim cestama, ova utrka i idućih godina održavati u ovom terminu, upravo uoči Dana državnosti kako bi naglasili važnost povezivanja krajnjeg juga s ostatkom zemlje,” izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Trčala je i ministrica

Oduševljenje sudionika i prije i nakon utrke još jedan je pokazatelj kako je ona prihvaćena u trkačkoj zajednici te kako će se i dogodine za nju tražiti mjesto više.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković

 

Nema postova za prikaz