TUROPOLJSKI TOP OZNAČIO START

Turopoljska trka s novim rekordom staze

Jučer je u Velikoj Gorici održana 23. po redu Turopoljska trka. Lijepo sunčano vrijeme, bez vjetra za vrijeme utrke, privuklo je veliki broj malih i velikih trkača. Dobri vremenski uvjeti pogodovali su postavljanju još jednog rekorda na ravnoj kružnoj stazi u Velikoj Gorici – kenijski trkač s mađarskom putovnicom, Emuria James, istrčao je stazu za nevjerojatnih 1:03:35 h!

Već dobro poznati susjedi iz Mađarske, okupljeni u Benedek Tim, ove su godine bili izuzetno uspješni u osvajanju naslova i novčanih nagrada. Prvo mjesto u ukupnom poretku u muškoj kategoriji osvojio je već spomenuti Emuria James, drugo mjesto pripalo je njegovom sunarodnjaku, prošlogodišnjem pobjedniku Mwangi Joel Maina, s nešto slabijim vremenom nego prošle godine 1:05:37 h,  a treće mjesto pripalo je također članu Benedek tima Tamasu Nagyu s vremenom 1:06:37 h.

U ukupnom poretku kod žena najbolja je bila trkačica Benedek tima, Mađarica Tunde Szabo, s nešto slabijim vremenom od prošle godine, 1:17:23 h. Domaće trkačice osvojile su drugu i treću poziciju. Barbara Belušić iz AK Istre za prvoplasiranom je kasnila 20 sekundi, a Bojana Bjeljac iz AK Žumberka treće mjesto osvojila je s vremenom 1:23:13 h.

U utrci građana na 5 km za 15:42 min istrčao je Matija Lukina iz AK Rudolf Perešin. Drugi je bio Šime Sušić iz AK Sljeme, a treće mjesto odnio je Velikogoričanin Tin Kaurić, AK Velika Gorica, koji je s vremenom od 17:05 ujedno bio i najbrži Turopoljac.

Među građankama najbrža je bila mlađa juniorka Nives Zebić s vremenom 20:48 min, a drugo i treće mjesto osvojile su trkačice iz SD Stubica, Anamarija Poštek 21:39 te Mihaela Žukina 22:56. Najbrža Turopoljka dolazi iz redova organizatora, MK Velika Gorica, mlađa juniorka Jelena Silaj.

Rezultati polumaratona i utrke građana, s svim naknadnim korekcijama, dostupni su na web stranici Grabar sporta http://grabarsport.hr/ .

 

Autor: AK Velika Gorica // Foto: Facebook AK Velika gorica – Ivica Gašpar

Nema postova za prikaz