KRUG-DVA OKO JEZERA

U bajkovitom okruženju dvorca Trakošćan, za mač Grofa Draskovicha borio se rekordan broj trkača

U nedjelju se 660 trkačica i trkača, u idiličnom okruženju dvorca Trakošćan borilo za mač grofa Draškovića. Naime, Ak Varaždin po peti je put uspješno organizirao Utrku za mač Grofa Draskovicha, u dužinama od pet i 10 kilometara s vrlo teškim usponom do dvorca odnosno cilja.

 

Borbu s nelakom, neravnom stazom i tih posljednjih 400 metara dugog uspona pod vrelinom ljetnog sunca, ipak je spasila hladovina koja prati stazu oko dvorca i jezera. Uz dobru organizaciju te atraktivno okruženje vrijedno razgledavanja i poslije utrke, finišerska medalja u obliku mača još je jedan izazov zbog kojeg se ova utrka masovno pohodi.

Utrku građana od pet kilometara uz 92 metra uspona, završilo je 164 muškaraca i 185 žena. Najbrži među njima bio je Danijel Peček, a stazu je svladao za 19:24 minuta. Drugi Bruno Kos u cilj utrčava u vremenu 19:50 minuta, dok ga Đuro Komlenović u cilj slijedi s 25 sekundi razlike i zauzima treću poziciju. Među ženama, slavila je Simona Jambrošić s vremenom 22:27 minute. Druga dolazi Helena Gleđa (25:00), a treća Vanja Rupčić (26:00).

Glavna utrka iznosila je 10 kilometara i 131 metar uspona. Završilo ju je 215 muškaraca, među kojima je pobijedio Ante Živković, istrčavši stazu za 38:10 minuta. Dvadeset sekundi kasnije u cilj utrčava Andrej Hladnik i zauzima drugu stepenicu postolja, dok trećem Matiji Zadravcu za istu stazu treba 40:05 minuta. Ana Štefulj bila je zlatna među 99 trkačica, s vremenom od 41:55 minute. Tea Faber osvaja drugo mjesto za 45:03 minuta, a Paula Šimunčić treće (45:20).

Rezultati

Piše: Martina Maloča
Foto: 3sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz