U CENTRU GRADA

U Čakovcu održano odlično organizirano EPH u krosu

Pravi atletski spektakl priredili su članovi AK Međimurje koji su protekle subote organizirali u čakovečkom parku Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu. U pet sati trkačkog programa koliko je trajalo ovo najmasovnije državno natjecanje, travnjakom u Perivoju Zrinskih trčalo je preko 500 natjecatelja iz 25 hrvatskih atletskih klubova, a održano je 12 utrka u pet starosnih kategorija. 

 

Ovo je prvo kros natjecanje na državnom nivou koje je organizirao AK Međimurje, a lokacija u ambijentu Starog grada odabrana je jer se u njoj već dugi niz godina održavaju krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja. Za razliku od proljetnih i jesenskih kroseva za učenike, ovom prilikom staza koju je postavio trener Aleksandar Žbulj, imala je drugačiju putanju i cijelom je dužinom opisivala Stari grad, pri čemu je jedan krug iznosio 1000 m.

Ukupni pobjednik krosa postao je Atletski klub Agram Zagreb kojem je ovo već sedmi uzastopni naslov najboljeg kluba u Hrvatskoj u kros trčanju, a odličnog suparnika imao je u AK Dinamo Zrinjevac koji je bio drugi dok je treće mjesto zauzeo AK Kvarner iz Rijeke. Domaćin natjecanja, AK Međimurje, imao je natjecatelje u svim utrkama i na kraju zauzeo ukupno 7. mjesto.

Gosti iz 25 atletskih klubova, u kojima su bili gotovi svi treneri za srednje i duge pruge Hrvatske, nisu štedjeli riječi hvale za odličnu organizaciju, ponajviše zbog lijepog ugođaja u ambijentu čakovečkog parka, ali i zbog činjenice da se trčati kros utrke u samom centru grada, po zelenom travnjaku i u srednjevjekovnom ambijentu, teško negdje drugdje može doživjeti.

REZULTATI

 

 

Nema postova za prikaz