NOVOGODIŠNJI TRK

U novu 2020. godinu utrčale su stotine entuzijasta u Varaždinu, Zagrebu i Osijeku

Za strastvene trkače i rekreativce ulazak u 2020. godinu bio je, simbolično, u tenisicama. Nekoliko gradova diljem Hrvatske tako je utrčalo u Novu godinu.

 

Tamošnji organizatori održali su svoje tradicionalne novogodišnje utrke bilo to na Slivestrovo, točno u ponoć ili 1. siječnja točno u podne.

 

Sylvester – Zagreb run

Nakon što su Westgate božićnom utrkom u Zaprešiću obilježili Božić, Atletski klub Fit u istom je duhu ispratio staru godinu Sylvester – Zagreb runom. U zagrebačkom parku Ribnjak na silvestarsku večer startalo je 60 muškaraca i 64 žene, među kojima su najbrži na tri kilometra bili Antonio Kleković (TK Zrinski, 8:33 minuta) i Tea Faber (AK Dubrovnik, 10:29). Drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji zauzeli su Danijel Peček (AK Dubrovnik / Zagreb Runners, 8:34) te Josip Oulovsky (9:46). Među ženama, za Teom dolaze Marta Grubić (AK Dubrovnik, 11:06) i Maja Prahin Hotko (AK Fit, 11:11).

REZULTATI                     

Novogodišnja utrka – Varaždin 2020

Čak 42. put u Varaždinu je vesela slavljenička masa startala točno u ponoć. Na Novogodišnjoj utrci – Varaždin 2020, nastupilo je 540 trkač(ic)a i nordijskih hodač(ic)a na dužini od 4,8 kilometra. Utrku je organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, a ona je ujedno i prva u godini kao dio Kupa sjeverozapadne Hrvatske.

 

POREDAK NAJBOLJIH:

muški

  1. Jan Kokalj (Slovenija, 13:25 minuta)
  2. Milan Mitrović (AK Mladost, Srbija, 13:40)
  3. Zlatko Kožuhar (AK Agram, Hrvatska, 13:57)

 

žene

  1. Olivera Jevtić (AK Mladost –Užice, Srbija, 15:07)
  2. Katarina Vukančić (AK Agram , Hrvatska, 15:28
  3. Urška Martinec (AK Pomurje, Slovenija, 16:26)

REZULTATI

 

Nova na Savi, Zagreb

Točno u podne, prvi dan 2020. na zagrebačkom savskom nasipu, kod Boćarskog doma startala je utrka Nova na Savi. Pod “dirigentskom palicom“ AK-a Maksimir nastupilo je 400 trkačica i trkača. Trčao se krug po nasipu preko Savskog mosta i Mosta slobode, u dužini pet kilometara.

Pobjednik utrke u muškoj konkurenciji bio je Bruno Erent iz Atletskog kluba Agram, a pobjednica u ženskoj bila je Veronika Jurišić iz Atletskog kluba Sljeme.

– Ovom utrkom trkači su započeli svoju trkačku godinu, čestitali si Novu 2020. i ujedno na najbolji način krenuli u novu godinu sa zdravom navikom važnosti trčanja i kretanja. Naravno da je ova utrka bila i najbolji detoks nakon unošenja obilnih količina hrane i pića tijekom blagdana – poručili su organizatori.

 

Novogodišnja utrka, Osijek

Isti dan u podne startalo se uz još jednu rijeku. Na osječkoj promenadi uz Dravu, tradicionalnu Novogodišnju utrku startalo je 383-oje entuzijasta od vrtićke do penzionerske dobi. U organizaciji “Sport za sve Osijek“, ovo je prva utrka u godini kao dio projekta “Zdravko je krenuo”. Njime se sve Osječan(k)e nastoji motivirati na aktivno bavljenje sportskom rekreacijom, kroz 12 velikih godišnjih sportsko-rekreativnih aktivnosti.

Najbrže trkačice na ovoj utrci bile su redom, Silvia Šimunović (AK Sljeme), Barbara Vrhovac (AK Slavonija Žito) i Vlasta Biter (Žuti šešir). Muškarci koji su zauzeli postolje u kategoriji sportaša bili su – Robert Pingitzer (Tri-Tim), Matija Crnković (MK Hrvatski Sokol) te Matej Jukić (Tri-Tim).

REZULTATI

 

Piše: Martina Maloča
Foto i video: AK Maksimir

Nema postova za prikaz