ŠIBENSKIH 10 I DRAŽENOVA ČETVORKA

U Šibeniku odličnom utrkom proslavljen Draženov dan

Photo: 3sporta.com

Danas bi jedan od naših najboljih sportaša svih vremena, Dražen Petrović, slavio 52. rođendan. Postoji li bolja prigoda za sportsko natjecanje u njegovom Šibeniku od ove?

 

Šibensku rivu okupirali su brojni trkači i trkačice koji su došli iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja, kako bi zajedno obilježili Draženov rođendan. Cijeli događaj organizirali su AK Maraton 2000 iz Karlovca i domaćini iz AK Šibenik, direktor utrke Robert Franjković i predsjednik organizacijskog odbora Damir Maksimović. Besprijekorna organizacija, vrijedne nagrade, majice s Draženovim likom i odlični domaćini jamac su lijepe budućnosti koja se smiješi ovoj utrci. Podršku utrci dali su Turistička zajednica grada Šibenika, Grad Šibenik i Muzej Dražena Petrovića.

Održane su dvije utrke za odrasle – Šibenskih deset i Draženova četvorka te utrke za djecu. Po predivnom vremenu, koje je više nalikovalo kasnom ljetu od kraja listopada, trkači Šibenskih deset trčali su dva kruga – od rive, preko Baldekina, pored Draženovog spomenika pa natrag na rivu. Nešto kraći krug od četiri kilometra trčali su oni koju su se odlučili na Draženovu četvorku.

20161022_085259

Na dužoj stazi najbrži je bio Dražen Dinjar, koji je valovitu stazu Šibenskih deset pretrčao za 33:02 min. Drugi je bio Tomislav Kukec (33:19), a treći Zoran Žilić (34:08). U ženskoj konkurenciji pobijedila je Matea Parlov s vremenom 36:30, deset sekundi ispred Bojane Bjeljac (36:40) i pola minute ispred Danijele Kune (37:01).

Draženova četvorka je privukla mnogobrojne rekreativce, početnike i Šibenčane koji se bave nekim drugim sportovima, ali su je trčali i neki koji su netom završili utrku na 10 km. Najbrži su bili Tomislav Novosel, Ante Živković (peti na Šibenskih deset) i Srđan Oršulić, a kod žena Lora Ontl, Ivana Grubišić i Petra Meglaj.

Ukupno oko 300 trkačica i trkača koji su završili utrku složili su se u jednom – ovo je predivna utrka, u čast velikom Draženu Petroviću, a vraćamo se i iduće godine.

 

REZULTATI

 

Veliku foto galeriju s utrke objavit ćemo sutra (nedjelja) na Facebook stranici 3sporta.com.

Nema postova za prikaz