SRETNA TRKAČKA NOVA!

U Varaždinu 41. put utrčali u novu godinu

Točno u ponoć, prvog dana 2019. godine, po 41. put održana je Novogošnja utrka u Varaždinu. Ugodno vrijeme za trčanje i poseban ugođaj noćne utrke zaslužni su da se na startu pojavilo više od 410 trkačica i trkača iz desetak zemalja.

 

Utrka je opet vraćena na varaždinski Korzo, a promijenjena je i trasa i dužina. Ove se godine trčalo 4.8 kilometara gradskim ulicama, u jednom velikom krugu oko centra Varaždina.

Najbrži su bili Kenijac Samuel Naibei Kiplimo (12:58 min)i Katarina Vukančić (15:36 min) iz Zagreba. Nakon njih ciljem su prošli Laszlo Gregor iz Mađarske (13:28) i Matej Fujs iz Slovenije (15:15) u muškoj, te Olivera Jevtić iz Srbije (15:56) i Zita Kacser iz Mađarske (16:11) u ženskoj konkurenciji.

Novogodišnju utrku organizirala je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, a glavni tajnik Zajednice Patrik Koščak zadovoljan je i ovogodišnjim odazivom trkača na prvi sportski događaj u Hrvatskoj u 2019. godini.

– Svake godine idemo sve više. Drago nam je da možemo organizirati ulazak u Novu godinu na jedinstveni način. Ovo je prvi sportski događaj u godini u Hrvatskoj, a prije je to bio i broj jedan u svijetu, no kasnije su se pojavile neke druge utrke. Ali mi imamo tradiciju od 41 godine. Dolaze nam i profesionalci i rekreativci i svi se vraćaju u Varaždin koji je poznat po dočeku na ovakav način, rekao je Koščak.

Rezultati

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz