40 GODINA

U Varaždinu utrčali u novu godinu!

Tradicionalna Novogodišnja utrka u Varaždinu je održana po 40. put! Bila je ovo prilika za sve istinske zaljubljenike u trčanje da novu godinu započnu na najljepši način – da doslovno utrče u nju, jer start je bio točno u ponoć.

 

- Marketing -

Nakon više godina kada su start i cilj Novogodišnje utrke bili na glavnom gradskom trgu, od nedavno je ona vraćena na početnu poziciju – pored Vame, tj. na Kapucinski trg. Točno na tom mjestu 1. siječnja 1978. godine otrčana je prva Novogodišnja utrka na kojoj je sudjelovalo 33 trkača.

Jubilarnu Novogodišnju utrku istrčalo je nešto manje od 400 trkačica i trkača na dvije dužine staze – 3.2 i 6.4 km. Najbrži među muškarcima koji su trčali 6.4 km bio je Domen Hafner iz Slovenije, koji je stazu istrčao za 18:07. Drugo i treće mjesto osvojili su Mađari, Laszlo Gregor (19:01) i Tamas Nagy (19:48). Najbrži Hrvat bio je Matija Avirović iz TK ‘Swibir’ na četvrtom mjestu (21:16).

Na upola kraćoj stazi slavila je Bojana Bjeljac  (9:55). Iza ciljem su prošle Mađarice Zita Kacser (10:27) i Tünde Szabo (10:30).

Sigurni smo da će se ova tradicija nastaviti i da će Varaždin i dalje biti jedan od rijetkih gradova u svijetu u kojem se trči novogodišnja utrka u ponoć.

REZULTATI

 

 

Što misliš o temi?