POHVALA ZA AKCIJU

Unikatne medalje Varaždinskog polumaratona napravili su učenici Centra Tomislav Špoljar

Posjetili smo Centar Tomislav Špoljar u Varaždinu, gdje se upravo dovršava izrada medalja koje će oko vrata u cilju dobiti trkačice i trkači Varaždinskog polumaratona i utrke na 5 km. Medalje su uistinu unikatne, napravljene nesavršeno, onako kako to mogu djeca s poremećajem u razvoju. Upravo zato su posebne.

 

 

– Medalje radimo već treću godinu u sklopu naše radne terapije, a radimo ih od gline. Za nas je to vrlo važno, jer naši učenici ovo ne rade samo za sebe, rade za širu zajednicu i tako aktivno sudjeluju u njenom životu. Vještine koje smo savladati oni koriste za nešto šire od školskog rada. Djeca vole raditi medalje, objasnili smo im zašto to radimo i da će njihove medalje završiti oko vrata trkačima na utrci i to ih jako veseli. – rekla nam je Gordana Labaš, voditeljica radionice keramike u Centru Tomislav Špoljar.

No neće sve završiti samo na tome. Naime, kao i prethodnih godina, od svake uplaćene startnine za polumaraton i utrku građana na 5 kilometara, organizatori iz Trkačkog kluba Marathon 95 Varaždin uplatit će donaciju od 10 kuna Centru Tomislav Špoljar.

 

 

– Uvijek je lijepo dobiti donaciju, sredstva ćemo uložiti natrag u materijal, ali uvijek ostane dovoljno da se učenike počasti i nagradi za trud. Lijepo je rekla kolegica Gordana, ovo je naš doprinos zajednici i signal drugima da i ovakve poslove možemo napraviti dobro i biti korisni članovi zajednice. Ako bude lijepo vrijeme neki će od naših učenika dijeliti medalje na utrci, a posebno me veseli da će ove godine na utrci građana na 5 km trčati i brojne djelatnice naše škole. – rekao je Marin Vučić, ravnatelj Centra Tomislav Špoljar u Varaždinu.

Prošle je godine donacija iznosila 4.000 kuna, a 2016. 4500 kuna.

Ne treba ništa ovome dodati, osim poziva da se odazovete na 24. JOMA Varaždinski polumaraton, ako ste i malo u formi možete u laganom tempu otrčati barem 5 kilometara i sudjelovati u ovom lijepom projektu.

Prijave su još uvijek otvorene!

 

 

 

 

 

Nema postova za prikaz