TRČANJE I AKVATLON

Uskoro počinje Dubrovnik RUN liga

Triatlon Klub Dubrovnik organizira i ove godine Dubrovnik RUN ligu a dodatno će se ovo ljeto ponuditi svima i nova Dubrovnik AKVATLON liga!

 

Ovo je četvrta godina za popularnu trkačku ligu, Dubrovnik RUN, u kojoj je dosada u zadnje tri godine ukupno sudjelovalo preko 200 trkača iz Dubrovnika i regije. Prva DUBROVNIK RUN utrka je već 12. 03. 2017 u nedjelju u Rožatu u Rijeci Dubrovačkoj i trči se ukupno 5 kilometara, start je u 10:00 ujutro. Prijave treba obaviti prije dolaska na utrku preko portala www.racecollector.com

Kao dodatnu atrakciju uvodi se ove godine po prvi put u Dubrovniku i multi-sport liga, Dubrovnik AKVATLON liga 2017, koja uključuje plivanje 1000m u moru, te nakon tranzicije, 5000m trčanja. Dobro došli su svi koji znaju plivati i trčati, te bilo tko se želi okušati u multisportu danas sve popularnijem modernom načinu aktivnog života! Lokacije obje lige će se uskoro objaviti na socijalnim medijima i na webstranici kluba.

Interesantno je da trkačka liga Dubrovnik RUN ove godine kreće sa 5km stazom trčanja, najmanjom dužinom dosad, i svako iduće kolo će se staza i lokacija prilagođavati, a kilometraža će se povećavati kilometar po kilometar, od 5K do 10K. Finale trkačke lige će biti „Dubrovnik 10K“ utrka koja će se održati 19. Studenog na jednoj od najatraktivnijih dubrovačkih šetačkih / trkačkih staza uz more, a sve u suradnji sa DU-MOTION tj Dubrovačkim Savezom Športova, organizatorom dubrovačkog polumaratona.

S proljećem svi i početnici i iskusni kreću s pripremama za velike utrke pa ovaj novi koncept daje svima priliku da testiraju svoju formu trčanja i pojačavaju kilometražu sa svakim kolom. Finale Dubrovnik RUN, 10km utrka „DUBROVNIK 10K“, će biti i međunarodno promovirana te kao takva očekuje se veći broj trkača iz Dubrovnika, kao i iz drugih država.

S ovom utrkom i trkačkom ligom generalno Dubrovnik je stavio točku na „i“ i postao jedna od popularnih trkačkih destinacija Mediterana za cjelogodišnje sportske evente i aktivne odmore! Klimatski uslovi u Dubrovniku su neusporedivi sa svim drugim destinacijama u Hrvatskoj, prednost Dubrovnika je neprocjenjiva. Datumi za DUBROVNIK RUN ligu su slijedeći a lokacije te startno vrijeme će biti objavljene uskoro:

DUBROVNIK RUN LIGA 2017
1. kolo 5K – 12. ožujka
2. kolo 6K – 15. travnja
3. kolo 7K – 21. svibnja
4. kolo 8K – 10. rujna
5. kolo 9K – 29. listopada
6. kolo 10K – 19. studenog FINALE DUBROVNIK 10K

Dubrovnik AKVATLON liga će započeti 4. lipnja s prvim toplijim temeperaturama mora. Pravo natjecanja imaju svi koji se unaprijed prijave! Natjecanje je potpuno na vlastitu odgovornost a Triatlon Klub Dubrovnik će pravoremeno javljati lokacije utrka i startno vrijeme. Zanimljivo je da je finalna utrka 01.listopada Dubrovnik Akvatlon lige ujedno dobila i status Prvenstva Hrvatske u Standard Akvatlonu pa je ova utrka ujedno i svima prilika da se natječu uz bok mnogih poznatih hrvatskih triatlonaca a posebna tematika utrke ‘EARTH, SEA & FIRE’ će ovu utrku napraviti atraktivnom kako za sudionike tako i za sve gledatelje.

Na finalnoj AKVATLON utrci, također u suradnji s DU-Motion, također će biti i dodjela nagrada a i medalje za najbolje po dobnim skupinama i spolu.
Datumi za DUBROVNIK AKVATLON 2017 ligu su slijedeći a lokacije i startno vrijeme svake utrke će biti objavljene uskoro:

DUBROVNIK AKVATLON LIGA 2017
1. kolo – 04. lipnja
2. kolo – 25. lipnja
3. kolo – 16. srpnja
4. kolo – 13. kolovoza
5. kolo – 27. kolovoza
6. kolo – 01. listopada FINALE ‘EARTH, SEA & FIRE’

Sudjelovanje u obje lige je besplatno osim u finalnim utrkama gdje će se kotizacija naplaćivati po sudioniku, a organizacijski će biti bogat program finalnih utrka, i svi sudionici će imati priliku uživati u savršeno organiziranim utrkama, kao i dobiti medalje i priznanja za svoja postignuća.

Triatlon Klub svojim atraktivnim aktivnostima volonterski doprinosi razvoju sportova izdržljivosti u Dubrovniku i promovira zdravo i aktivno bavljenje sportom u Dubrovniku i okolici, za male i velike, stare i mlade, svi su pozvani!

 

Nema postova za prikaz