TOČKOVI I SPILJA

Uskoro ProminaTrek Drniš 2017.

Planinarsko društvo Promina iz Drniša organizator je trail utrke ProminaTrek Drniš 2017 koja je treće kolo Dalmatinske Trail Lige i koja se održava na području Drniša i planine Promina 25. 3. 2017. godine.

 

Nakon nekoliko uspješno organiziranih utrka, po treći puta na Promini se organizira utrka ProminaTrek Drniš kroz koju želimo prezentirati ljepote naše planine, grada i cijelog kraja. 

 

Sudionici iz cijele Hrvatske, BiH i Njemačke

Start utrke je iz samog centra Drniša, s glavnog gradskog trga Poljana, odakle će prva skupina natjecatelja sa staze Veliki točak  u 09:30 sati krenuti prema Promini, odnosno cilju utrke ispred Planinarskog doma Promina. Druga skupina trkača na stazi Mali točak starta u 10:15 sati te treća skupina na stazi Spilja Liluša u 11:00 sati. Utrka je podijeljena u tri kategorije i odvijat će se na tri  staze podijeljene po kilometraži Veliki točak  30km, Mali točak 20km i Spilja Liluša 10 km.

Spilja Liluša 10 km  namijenjena je šetačima, rekreativcima, obiteljima, djeci i svima onima koji se žele okušati u trailu ili jednostavno uživati u prirodi. Staza u ovoj kategoriji duga je 10 km sa 623 metra kumulativnog uspona, te ju se može prepješačiti za manje od dva sata.

Mali točak 20 km namijenjena je iskusnim i spremnijim natjecateljima i rekreativcima. Natjecatelji u ovoj kategoriji prijeći će planinarsku stazu dugu 2o km sa 1099 metara kumulativnog uspona koja prolazi uzdužno čitavom Prominom, preko vrha Čavnovka do planinarskog doma, te prolazi svim najatraktivnijim dijelovima sa prekrasnim vidikovcima. 

Veliki točak 30 km namijenjena je najspremnijim natjecateljima i trkačima koji imaju iskustva u sličnim natjecanjima. Ova staza nudi razne podloge i vrste staza koje trkači moraju savladati unutar „time limita“  sa preko 30 km duljine i ukupno preko 1600 metara kumulativne visine ili uspona.

skupna foto

Staze su u potpunosti označene zastavicama, strelicama na križanjima te trakama koje služe u svrhu bolje orjentacije. Na stazi se nalaze volonteri koji su na usluzi trkačima te bilježe prolaske trkača i osiguravaju na četiri mjesta na stazi okrepu u obliku napitaka i hrane.

Sve kategorije se boduju unutar Dalmatinske Trail Lige po Pravilniku bodovanja. Za sudjelovanje se može prijaviti putem on-line prijava na internet stranicama Planinarskog društva Promina Drniš na kojoj su dostupni   gps tragovi staza , karte, opisi staza te sve informacije o utrci. Prijave za sudjelovanje će se primati i na sam dan utrke, od 8:00 do 9:00 sati na startu utrke.

Zahvaljujući glavnim pokroviteljima Turističkoj zajednici Grada Drniša i Gradu Drnišu –  za sve natjecatelje je osiguran zajednički ručak u Planinarskom domu te dobra zabava u cilju utrke. Najbolje plasiranim natjecateljima u svim kategorijama će oko 14.30 sati biti svečano uručene prigodne nagrade suvenir „Kamena Promina“, medalje i „Drniška košara“ (pletena torba sa drniškim pršutom, vinom, sirom, rakijom i knjigom kroničara Drniša Đure Perlića).

 

„Promina – planina sa tisuću lica“ je idealna destinacija za sportaše, rekreativce, izletnike

Utrka ProminaTrek Drniš dio je šireg projekta i natjecanja nazvanog Dalmatinska Trail Liga koju uz drnišku čini još osam utrka koje se održavaju na području Mosora, Tisnog i Murtera, Kozjaka, Korčule, Lastova, Marjana, Poljičke planine i omiške Dinare. Redom to su utrke Marjan Trail, ImberTrek, ProminaTrek, Jesenice Treking,  Mosor Grebenning, Tisno trail, Lastovo trail, Kozjački satarluk i Vela strka.   Organizatori Dalmatinske Trail Lige su  Planinarsko ekološka udruga Gata, Udruga Jesenice, Planinarsko društvo Imber Omiš  ,Planinarsko društvo Promina Drniš, STRKA Split te udruga Dalmacija Trails. Sve  utrke okupljaju velik broj sudionika iz Hrvatske i stranih zemalja. Baziraju se na promicanju veće tjelesne aktivnosti odnosno aktivnog i rekreativnog bavljenja sportom i trailom u cilju zdravijeg življenja, te na promicanju ekološke svjesnosti i uživanju u prirodnim ljepotama.

Stoga je utrka ProminaTrek prilika da ljubiteljima prirode i široj javnosti ukažemo na privlačnost i pitomost naše planine kao i cijelog drniškog kraja. Cilj i želja Planinarskog društva Promina i naših pokrovitelja, TZ Drniš i Grada Drniša, je organizacijom ovakvih događanja doprinijeti promociji Promine kao idealne destinacije za sportaše, rekreativce, turiste, izletnike i ljubitelje prirode. S nestrpljenjem očekujemo nova postignuća, nove rekorde, sigurnu zabavu i dobar provod.

Vjerujemo da ćete prepoznati vrijednost ovih događanja te unaprijed zahvaljujemo na vašoj medijskoj pozornosti.

 Za sve dodatne informacije možete kontaktirati direktora utrke i voditelja Sportske sekcije PD Promina Nikolu Perlića putem gsm: 091 883 2731

PRIJAVE

novi_PLAKAT PROMINATREK 2017

Promo

- Marketing -

Nema postova za prikaz