PRVI U METKOVIĆU

Uspio prvi Mandarina polumaraton u Metkoviću

U nedjelju 5. studenoga 2017. održan je 1. Mandarina polumaraton u organizaciji sportske udruge Neretva Run.

 

 

Pobjednici 1. Mandarina polumaratona su Ante Živković u muškoj i Nikolina Šustić u ženskoj kategoriji. Ante je dionicu dugu 21 kilometar pretrčao za 1:14:47, a Nikolina za 1:21:16. Od trkača drugi je došao Alija Imamović (1:17:29), a treći Tomislav Kopač (1:17.43). Drugo mjesto među trkačicama pripalo je Mariji Vrajić (1:24:30), a treće Amela Trožić (1:29:56).

U utrci polumaratona, koja je startala u Vidu malo iza 10 sati i trčala se ulicama Metkovića i prigradskih naselja, nastupio je ukupno 181 dugoprugaš, od čega 130 muškaraca i 50 žena uglavnom iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Cilj utrke je bio na Velikoj rivi u Metkoviću.

Usporedo s polumaratonom trčala se utrka Butterfly race na 5 kilometara za Manuelu Čuturu, teško oboljelu sedmogodišnju djevojčicu. Start utrke bio je u Vidu odmah nakon starta polumaratona, a cilj u Velikoj rivi u Metkoviću. U rekreativnom raspoloženju, a s velikim srcem nastupilo je oko 250 trkača svih uzrasta. Pobjednik utrke je Emir Hastor iz AK Goražde , a pobjednica Lukrecija Krstičević iz RK Jerkovac Metković.

Na kraju, oko 13:30 sati gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan je uručio medalje i pehare pobjednicima 1. Mandarina polumaratona, a predsjednik Športske zajednice Metkovića Ante Zovko plakete i priznanja za najbrže sudionike humanitarne utrke Za Manuelu. Trgovački lanac Tommy, koji bio jedan od sponzora utrke, donirao je 15.000 kuna za potrebe liječenja male Manuele na čemu je u ime obitelji zahvalio Manuelin djed.

 

 

Tekst: Neretva Run

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz