OD PREVLAKE DO DUNAVA

Uspjeli smo – HRVATSKA TRČI! – više od 2.000 trkačica i trkača na prvom kolu ljetne lige

Više od 2.000 trkačica i trkača sudjelovalo je preko vikenda na prvom kolu ljetne lige Hrvatska trči. I trčala je, u svakom kutku naše zemlje, ali i u Njemačkoj, Švicarskoj, Belgiji, Engleskoj, Makedoniji, BiH…

 

Nakon odličnog odziva, kada je u samo deset dana na ligi odlučilo sudjelovati 2.650 trkačica i trkača, došao je vikend prvog kola, no sve nas je dočekao s vrlo visokim temperaturama, koje više odgovaraju za cjelodnevnu siestu nego za trčanje. Trčati je bilo iznimno teško, ali to nije spriječilo da na prvom kolu istrčimo više od 13.000 kilometara!

Većina je trčala rano ujutro ili navečer, ali bilo je i avaturista koji su oprobali “zvizdansko trčanje”. Srećom, sve je završilo dobro. 🙂 I opet, najviše nas vesele najmlađi, koji su zajedno sa svojim roditeljima ili djedovima i bakama prehodali ili otrčali pokoji kilometar. Majice i medalje koje ih čekaju na kraju lige, zasigurno su pomogle u motivaciji.

 

Zeleni i plavi tim

Svaki trkač pripada nekom timu koji je izabrao prilikom prijave. “Zelenih” je na prijavama bilo nešto više (1538) a plavih nešto manje (1127).

Na prvom kolu trčalo je 1198 trkačica i trkača zelenog tima, odnosno 78%. Oni su ukupno pretrčali 8012 kilometara, odnosno 6.68 kilometra po trkaču.

Plavih je trčalo 814, odnosno 72% od ukupnog broja trkača u timu. Zajedno su prevalili 5286 kilometara, što daje prosjek od 6.49 kilometra po trkaču.

Prema ovim podacima, zeleni tim po svim je parametrima bio bolji od plavog tima na prvom kolu. Zeleni : plavi 1:0! Plavci, probudite se! 😀

 

Natjecateljska kategorija

Kako smo i najavili, natjecateljsku kategoriju uveli smo zbog mnogobrojnih upita trkača nakon “Jači od korone” lige. Oni su željeli da ligu još približimo pravom natjecanju, pa smo pristali i krenuli i u taj eksperiment. Znali smo odmah da će biti problema s uređajima, linkovima, GPS tragovima, prijavom podataka, ali manje-više, uspjeli smo i u ovom.

Neku od natjecateljskih kategorija prijavilo je ukupno 659 trkačica i trkača. Prema očekivanju, najviše rezultata prijavili su trkačice i trkači na 5 km, dok maratonaca (očekivano) ovo kolo nismo imali.

Valja napomenuti da vremena i rezultate ovakve utrke ne treba shvaćati kao službene rezultate utrke. Nisu svi imali iste uvjete, udaljenosti su mjerene uređajima nejednake preciznosti i slično. Natjecateljska kategorija na ovoj ligi služi samo tome da svoj rezultat trkačice i trkači lakše mogu usporediti s drugima te kako bismo unijeli natjecateljski duh u ligu.

Ono kad imaš bolju majicu od Magic Johnsona

 

5 km

U muškoj konkurenciji prva tri mjesta zauzimaju Josip Oulovsky (AK FIT), Filip Grgurić (AK Slavonija Žito) i Alen Imširović (Udruga Zdravo Trčanje / Ak Maraton Vukovar), a u ženskoj Jozefina Bulić (AK Sljeme), Inga Jurić i Ivana Zeljko (Ak “Međimurje” Čakovec).

Neki su svoju distancu i prespavali

 

10 km

Tri najbrža na 10 kilometara su Neven Jurković (AK Ivančica), Dario Šokčević (ARK Gradiška) i Edi Pašić, a tri najbrže su Dragana Danjko, Marta Šimunić (Vujec Running Team) i Irena Butković (AK Sljeme).

 

Polumaraton

Najbrži polumaratonci bili su Roberto Bašić (UZT Osijek), Bojan Šebrek (AK Sljeme) i Mario Sušanj, a polumaratonke Andrea Tuđa (Torpedo Runners), Emma Turk i Željka Blažetić.

 

Ligu nastavljamo drugim kolom idući vikend 7. i 8. kolovoza, za koji se nadamo da će nas dočekati s ugodnijim temperaturama.

REZULTATI PRVOG KOLA

Ako trčite ligu, pridružite se privatnoj Facebook grupi samo za ljetne ligaše: https://www.facebook.com/groups/hrvatskatrci/

SPONZORI LIGE:

 

 

 

Nema postova za prikaz