10. UTRKA GRADA ČAKOVCA

Uspješno održana i deseta utrka u centru Čakovca

U organizaciji Atletskog kluba Međimurje održana je 10. jubilarna Utrka grada Čakovca na kojoj je u šest utrka dvosatnog programa sudjelovalo ukupno 240 trkača.

Najprije su snage odmjeravali natjecatelji u kolicima koji su svladavali stazu dujine 800 m, u kojoj je prvi ciljem prošao Dragutin Mustak iz Podbresta, dok je u konkurenciji žena prva bila Ljuba Vurušić iz Čakovca.

U drugoj utrci na 1,1 km u kojoj su se natjecale kadetkinje pobijedila je Ella Bogdanović iz Beletinca ispred Petre Kržina, Čakovec i Mirjam Krznarić, Čakovec.

U utrci u kojoj se trčalo jedan krug oko parka na 1,6 km zajedno su startali kadeti, juniorke i žene u utrci građana. Najbrži su bili kod kadeta Lovro Žbulj iz Čakovca, drugi je ciljem prošao Matija Novak a treći Ivan Dujić, oba iz Čakovca.

U utrci žena na 1,6 km prva je bila Martina Bezek iz M.Središća ispred Marije Kossi iz Varaždina i Lee Kos iz Pleškovca, a u konkurenciji juniorki pobijedila je Sanja Gregorinčić iz Gornjeg Mihaljevca ispred Magdalene Doležaj iz Brezja i Teute Blažić iz Čakovca.

U utrci na 3,3 km trčali su juniori i muškarci u utrci građana a najbrži su bili: juniori David Verli iz Cirkovljana, Ivan Jakop iz Ivanca i Luka Benković iz Visokog, dok su u utrci građabna slavili pobjednik utrke Tadej Pajtler iz Sv Urbana ispred Maria Horvata iz Malog Mihaljevca i Branka Levanića iz Križevaca.

U glavnoj utrci na 5 km konkurencija je bila najjača a nastupilo je ukupno 132 trkača koji su bili svrstani u kategorije prema godinama rođenja pa su odličja i nagrade dobili starosti do 22 godine od 23-35, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, te 70 godina i stariji. U ovoj zaista masovnoj utrci ciljem je prvi prošao kod muškaraca Tamas Janos Nagy iz Kapošvara, Mađarska, drugi je bio Zoran Žilić iz Koprivnice a treći Blaž Orešnik iz Ivanjkovaca. Vrijedi spomenuti i sljedeća tri mjesta a to su na četvrtom Matija Zadravec iz Kotoribe, peti je bio Oliver Orešić iz Koprivnice a šesti Darko Pleh iz Čakovca.

Kod žena najbrža trkačica već četvrtu godinu dolazi iz Mađarske a to je ove godine bila Tunde Sabo iz Pecsa  koja je pobijedila ispred Valentine Belović iz Varaždina dok je treća bila Jasmina Ilijaš iz Donjeg Kraljevca. Od četvrtog do šestog mjesta plasirale su se Paula Šimunčić iz Varaždina, Valentina Županić iz Varaždina i Nina Dobša iz Čakovca.

Vremenski uvjeti išli su na ruku organizatoru koji je uspio ponovo okupiti veliki broj trkača koji su uživali u trčanju čakovečkim Trgom Republike i stazama oko parka.

Iduća trkačka postaja u Međimurju bit će u čakovečkoj Globetki na 5. kolu kros lige, 14. lipnja s početkom u 19 sati; 18. lipnja održava se utrka u Nedelišću a 22. lipnja u Ivanovcu. O organizaciji utrke ozblljno se razmišlja i u Maloj Subotici, a o svim navedenim utrkama će trkači biti još detaljno obaviješteni.

Rezultati svih trkača

Fotografije su u FOTOGALERIJI

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz