PRVI SE MAČIĆI ČUVAJU

Uspješno održana prva utrka NovskaRUN8K

U subotu je u Novskoj održana prva trkača utrka u novijoj povijesti ovog grada. Izvrsnu ideju kojom se promovirao grad, ali isto tako izvrsno realiziranu i organiziranu utrku odradila je Udruga mladih Novska, za koju su se mogle čuti samo riječi hvale, kako od natjecatelja, tako i od mnogobrojne publike koja je kroz gotovo čitavu stazu navijala i bodrila natjecatelje.

Start utrke bio je kod Lovačke kuće na Jelenskoj glavi, a cilj na malom trgu ispred Pučkog otvorenog učilišta Novska. Staza je bila dužine od 8 kilometara raznolikog terena i lokacija – makadam, šuma, jezero, asfalt, sve skupa s blagom nizbrdicom.

Od ukupno 140 prijavljenih, odazvalo se 108 natjecatelja iz raznih krajeva Hrvatske. Tako je zlatna medalja u ženskoj kategoriji, s vremenom od 32:12, otišla u ruke Novljanki i repezentativki Antoniji Orlić, koja se priprema za ultramaratonsko svjetsko spvenstvo na 100 km.

Srebro je osvojila Antonija Džolić iz Lipika, s vremenom od 34:59, dok je bronca, s vremenom od 35:33, pripala Mariji Dubičanac iz Siska. U muškoj kategoriji zlato je osvojio Nikola Mikulić iz Kutine, s vremenom 25:48. Srebrna medalja pripala je Đuri Komlenoviću iz Kutine, s vremenom 27:08, dok je Kristijan Rubinić iz mjesta Novo Selo Okićko s vremenom 27:45, osvojio broncu.

Nagrade za pobjednike – bogate. Prva mjesta u obje kategorije, uz pehar i nagrade sportskog karaktera, dobila su i novčanu nagradu od 800 kn. Drugom mjestu pripala je nagrada od 500 kn, a za treće mjesto predviđena nagrada bila je 200 kn. Ženskim pobjednicama nagrade je uručio Marin Piletić, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije, dok je Vlado Klasan, gradonačelnik Grada Novske, uručio nagrade muškim pobjednicima. Program utrke vodio je Siniša Blažeković, načelnik Izviđačkog odreda “Zelena patrola“. Svi natjecatelji dobili su po medalju i majicu, a osiguran je kuhani grah i okrijepa za sve natjecatelje i volontere.

Djelili su se i pehari za najmlađeg i najstarijeg natjecatelja, koji su pripali Marianu Bakšiću (10) iz Gline i Ivanu Pongracu (65) iz Plesma.

Utrku su prepoznali i mnogobrojni sponzori, pa je nakon dodijele nagrada pobjednicima održana i tombola za natjecatelje, za koju su sponzori osigurali informatičku opremu i opremu za trčanje.

– Budući da u Novskoj ne postoji klub koji bi organizirao ovakvu utrku, mi iz Udruge mladih Novska u razgovoru s trkačima smo odlučili organizirati utrku i na taj način uz sportski i zabavni sadržaj koji prate jedan drugog – napraviti nešto potpuno novo u Novskoj sa željom da se ova utrka pretvori u tradiciju te da u skoroj budućnosti poprimi i međunarodni karakter. Ujedno, ovo je i izvrsna prilika da se još više čuje za naš grad, a i da se trčanju kao zdravom načinu života priključi što više ljudi”, kazao je Marin Fabijanić, predsjednik Udruge mladih Novska.

Odličan posao odradili su i mnogobrojni volonteri, među kojima je bila ekipa iz novljanskog Paintball kluba “Furyans”. Uz njih, prva suradnja odvila se i sa Udrugom “Koma” iz Kutine, a da bi se utrka odvijala nesmetano i sigurno, pridružile su se i ekipe iz DVD Novska, PP Novska, HGSS stanice Novska, ali i ekipa Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije Ispostave Novska.

Rezultati žene

Rezultati muškarci

Autor: novska.in / 3sporta

Nema postova za prikaz