KAD PONOĆNA ZVONA ZAZVONE

Utrčali smo u 2012. – NEKA VAM JE SRETNA!

Kad se želi prikazati da je nešto \”za sve generacije\”, često se koristi sintagma \”od 7 do 77\”. Na 34. Novogodišnjoj utrci u Varaždinu bilo je slično, ali \”od 9 do 87\” godina. Naime, najmlađi sudionici utrke bili su desetogodišnja Lucija Horvat i devetogodišnji Rene Horvat, a najstariji natjecatelj Josip Đunđek (1924. godište) – legenda varaždinskog trčanja. Svi su uspješno završili utrku!

Od 1977. godine u Varaždinu se u novu godinu ulazi trčanjem. Varaždin je prvi grad nakon brazilskog Sao Paola u kojem se počela trčati ponoćna utrka sa startom točno u ponoć. Ova je tradicija prekinuta samo 1991. godine radi ratne opasnosti.

I u prošloj, najludoj noći u godini, oko 140 natjecatelja i natjecateljica okupilo se na varaždinskom korzu kako bi na najposebniji način dočekali 2012. godinu. Sve utrke nose dobre vibracije i ugodne osjećaje, ali ova je zaista posebna. Nasmijana lica, čestitanje, originalne i manje originalne odore, jedan PRAVI anđeo, puno veselja i najbolja vizualna i zvučna kulisa – sve su to, a i puno više mogli doživjeti i osjetiti trkačice i trkači.

Utrka se trči gradskim ulicama pa podrške od građana na korzu i u domovima nije nedostajalo. Vrijeme je bilo izvrsno za trčanje, ne prehladno, bez vjetra, a podloga je samo na nekim mjestima bila malo zaleđena što nije posebno smetalo.

Apsolutni pobjednik i pobjednik u seniorskoj konkurenciji na 6 kilometara je Vid Zevnik iz mariborske Štajerske, ispred Zorana Žilića (AK Zagreb) i Matjaža Štanfela (Ris Delnice). Među veteranima najbrži je bio Nedjeljko Ravić (Novi Marof), ispred Ivana Čorbe (Marathon 95 Varaždin) i Josipa Koseca (Rudolf Perišin – Gornja Stubica).

Seniorke su trčale jedan krug, tri tisuće metara, a prva je na cilj stigla Valentina Belović (Maraton 95 Varaždin), koja je popravila svoj rekord staze s vremenom od 10:55 minuta. Druga je bila Marija Vrajić iz zagrebačkog Veterana, a treća Valentina Županić (Maraton 95 Varaždin). Najbrža među veterankama bila je Katarina Nestić (Triatlon klub Međimurje), ispred Božice Horvat (AK Međimurje Čakovec) i Smiljane Janžek (OK Međimurje).

Rezultati

 

 


 


 

Autor: 3sporta; foto: Matija Pintarić

Nema postova za prikaz