fbpx

DuMotion 5K – humanitarna

TRČI ZA DOBRU STVAR

U nedjelju, 30. travnja 2023. stotine trkača u prepoznatljivim plavim majicama Du Motionove 5K utrke ponovo će ispuniti dubrovačke ulice kako bi podsjetili na važnost uživanja u svakom novom danu, druženja s dragim ljudima i sitnicama koje život znače. Sve to trenutno je oduzeto 23-godišnjoj Dubrovčanki Doris Bender kojoj je posvećena ovogodišnja utrka.

 

Kad bi nevjerojatnoj hrabrosti dali ime, to ime bilo bi upravo Doris Bender. Doris je zbog plućne bolesti na bolničkom liječenju više od dvije godine i to kao jedini ovakav slučaj u Hrvatskoj. Plućna funkcija od samo 25%, najteži oblik astme, epilepsija, dijabetes i niz drugih dijagnoza pretvorili su bezbrižni studentski život nekadašnje sportašice u stalnu borbu za dah, u gotovo potpunoj izolaciji od vanjskog svijeta.

Kako joj se zdravstveno stanje unatoč brojnim dosadašnjim terapijama ne popravlja, slijedi joj niz zahtjevnih operacija u Sloveniji. Taj put uporno zaustavljaju sepsa, groznice, visoke temperature i bolovi, zbog čega joj sada, iznad svega treba što više pozitivne energije i podrške, ono čime su se Dubrovčani itekako dokazali na svim dosadašnjim izdanjima ove humanitarne utrke.

“Odaziv na našu 5k u utrku je svake godine fantastičan, a dodatni poticaj svima je njezin plemeniti karakter. Sigurni smo da će tako biti i ovaj put kad trčimo za našu dragu sugrađanku Doris, s čijom su pričom vjerujemo upoznati svi u gradu i kojoj ćemo biti podrška na putu do ozdravljenja,” izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Veliko srce Dubrovnika ove godine kuca za Doris te s petkilometarskom utrkom želi prikupiti sredstva koja će joj pomoći u nastavku njene borbe i pokazati joj da u toj borbi nije sama.

Sve generacije Dubrovčana i njihovih gostiju pozvane su pridružiti se akciji, trčanjem ili kupnjom navijačkog paketa s rekvizitima za bodrenje trkača na Stradunu.

30. 4. svi zajedno obojimo Stradun u plavo – za Doris!

 Prijave za utrku i više informacija o Du Motionu potražite na službenoj stranici.