Gabriel Barac i Nika Rimaj okrunili se novim naslovima triatlonskih prvaka Hrvatske u Kostreni

Nakon prošlogodišnjeg vjetrovitog izdanja Kostrenskog triatlona i olujnog juga, ovogodišnje izdanje ostat će zapamćeno po paklenoj vrućini.

 

Najbolji Hrvatski i brojni inozemni triatlonci i triatlonke iz Austrije, Italije i Slovenije poslije kratkog plivanja, odmjerili su svoje snage u biciklizmu i trčanju na praktički 40C stupnjeva kostrenskog asfalta i doslovno sprintali za pobjedu na ravnici Šetališta kostrenskih pomoraca. Nakon lanjskog izostanaka, ovaj puta su bivši pobjednici čini se došli natrag po svoje titule pa su tako pobjednici iz 2022. “Rivalov” Gabriel Barac i “Zrinska” Nika Rimaj ponovno pobjedili na Kostrenskom Triatlonu i ponijeli kući titule prvaka Hrvatske u supersprint triatlonu.

Pred stotinama gledatelja i isto toliko domaćih i stranih natjecatelja najbrže u sveukupnoj konkurenciji bile su spomenuta Nika Rimaj iz TK Zrinski sa vremenom 40:04, za njom je u cilj utrčala sa samo 3 sekunde zaostatka Marija Lukina iz TK Rudolf Perišin, a mlada Roza Šporčić iz TK Maksimira sa 41:01 bila je 3. Kod juniorki najbrža je bila upravo Roza Šporčić, 2. Rivalova Aurora Valinčić sa vremenom 41:40 i 3. Anja Škunca iz TK Petar Zrinski s vremenom 42:11.

U sveukupnoj konkurenciji muškaraca najbrži je bio najboljih Hrvatski ETU triatlonac Rivalov Gabriel Barac koji je u sprint finišu sa vremenom 35:34 sa 1 sekundom prednosti uzeo pobjedu Filipu Vilenici iz TK Zrinski. 3. je bio Andro Sertić iz TK Maksimira s vremenom 36:12. Među juniorima najbrži su bili nabrojani Filip Vilenica i Andro Sertić, a na 3. mjestu im se pridružio Vito Obrovac iz TK Petar Zrinski sa vremenom 36:32.

U timskom dijelu natjecanja 1. mjesto među seniorkama pripalo je predstavnicama TK Petar Zrinski, a i ove godine 2. i 3. bile su triatlonke TK Maksimira i TK Pule. Najbrži muški seniorski tim bili su muškarci iz TK Maksimira, drugi su bili TK Petar Zrinski, a treći domaćini iz TK Rivala predvođeni fantastičnim Gabrielom Barcem.

Veseli veliki odaziv djece, njih preko 70 nastupilo je u raznim starosnim kategorijama između 5 i 15 godina, a međunarodni karakter ovog natjecanja uveličalo je službeno uvrštenje Kostrenskog triatlona u Alps-Adriatic Triathlon Cup čime je Kostrena ušla u društvo Ljubljane, Gorizie, Woertherssea, Kraigerseea, Bleda i drugih, te natjecatelja iz njihovih klubova poput Go Tri Teama, HSV Kaerntena, Trisport Kamnika i TK Ljubljane.

Detaljni rezultati dostupni su na web stranicama triatlon Rivala https://rival.hr , a puno detalja i fotografija Ines Gržinčić Palčec sa samog natjecanja potražite na Facebooku i Instagramu Rivala.

U sjajnoj atmosferi “kostrenske ravnice” na Šetalištu kostrenskih pomoraca osvajače najboljih mjesta bogato su nagradili sponzori i partneri natjecanja: JGL, Juicy, Istarska Pivovara, Dezinsekcija, Bross, Općina i Turistička zajednica općine Kostrena, a utrku su podržali i Primorsko-goranska županija, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, Zavod za hitnu medicinu PGŽ-a, MeGusta Beach Food & Bar, Dezinsekcija Rijeka, Bross, Pestic Kraljevica, Chip Timing, KD Kostrena, DVD Kostrena, Supermajice Rijeka, BK Rijeka i njegov peterostruki prvak Hrvatske Lan Marić koji je natjecatelje vodio stazom do cilja te mnogi drugi. Rival se zahvaljuje Općini Kostrena i Turističkoj zajednici općine Kostrena na domaćinstvu kao i svim partnerima, sponzorima te volonterima utrke koji čine njezinu dušu pa natjecateljima zahtjevne sportske dane na suncu poput subotnjega čine malo lakšim.

“Današnja utrka ostat će zapamćena po paklenoj vrućini i ekstremnim uvjetima. Natjecatelji su popili više od 600 bočica Juicy vode, vatrogasci su također pomogli u hlađenju natjecatelja vodom, a hitna služba imala je nekoliko intervencija zbog “vrućinskih udara”. Bio je to pravi izazov za tijelo i um! Osjećaj vrućine bio je kao na svjetskom prvenstvu u Ironmanu na čuvenim Hawaiima. Kostrena se još jednom dokazala kao vrhunsko odredište za sportski turizam i organizaciju sportskih događanja najviše razine. Svi natjecatelji i navijači uživali su u nesvakidašnjem događaju koji svake godine raste u broju i razini organizacije. Što reći nego – vidimo se dogodine! – rekao je direktor utrke i predsjednik triatlon kluba Rival Miroslav Marić.

Izvještaj napisali: TK Rival
Foto: Ines Gržinčić Palčec 

 

Nema postova za prikaz