ODLIČAN TREĆI

Andrej Vištica potvrdio sjajnu formu na Embrunmanu!

PHOTO Crédit @activimages

Embrunman, kako su ga francuske novine Le Dauphine Libere 2012. godine nazvale – najteži dugi triatlon na svijetu, doživio je jučer svoje 37. izdanje. Naš najbolji triatlonac, Andrej Vištica, već sedmu godinu zaredom niže uspjehe na ovoj kultnoj utrci te je nakon jedne pobjede, tri druga mjesta i dva četvrta, ove godine osvojio treće mjesto i popravio osobni rekord na toj stazi.

 

Andrej Vištica utrku je završio s ukupnim vremenom od 9 sati 38 minuta i 27 sekundi i time je za 20 sekundi zaostao za drugoplasiranim Fancuzom Étienneom Diemunschom i nešto malo manje od 10 minuta za pobjednikom, također Francuzom  Léonom Chevalierom.

Vištica je nakon kaotičnog starta i jednako kaotičnog plivanja uspio isplivati 35. ispred Španjolca Del Corrala i Belgijanca Van Luycka koji je na nedavnoj utrci u Alpe d’Huezu isplivao minutu ispred njega.

Utrka je za Andreja mogla završiti nakon 40 km bicikla u kružnom toku nakon što se motocikl našao na stazi gdje nikako nije smio biti. Pokušavajući se izvući iz nastale situacije zakvačio se za zadnji kotač njegovog bicikla, ali na svu sreću Andrej je ostao na biciklu i prošlo je sve bez većih posljedica.

Dehidriran nakon bicikla završio je na 5. mjestu odmah iza Del Corrala. Naime, zbog epidemioloških mjera na biciklu i na trčanju morali su nositi sa sobom bidon i sami točiti okrepu na okrepnim stanicama, što je rezultiralo time da je na onakvim vremenskim uvjetima, većina natjecatelja utrku završila dehidrirano ili je uopće nije završila.

Na trčanju je u nimalo lakim uvjetima uspio nadoknaditi izgubljeno, smanjio je zaostatak i ušao je u cilj kao treći skinuvši pritom 9 minuta s PB-a na ovoj stazi.

Andrej Vištica ovom je utrkom započeo uspješno drugi dio sezone. Posljednjih mjesec dana proveo je u Sestrieru u Italiji na visinskim pripremama, spremajući se za vrlo napornu jesen, jer samo tjedan dana iza Embruna slijedi mu Ironman utrka u Kopenhagenu.

PHOTO Crédit @activimages

“Kapa mi stoji nakrivo. Eto, to je jedina stvar s kojom sam nezadovoljan danas. U nikad težim uvjetima sam skinuo 9 minuta s PBa na ovoj stazi. Trčali smo na 33C. Vjerujem da bi u svim prijašnjim nastupima ovo bilo dovoljno za pobjedu, ali danas je bilo za 3. mjesto. Odgovor na pitanje svih pitanja kad je riječ o mojim utrkama: “Prezadovoljan”. Čestitke Léon Chevalieru i Étienne Diemunschu na postolju i svim ostalim natjecateljima” – Izjavio je Andrej nakon utrke.

Informacije o Andreju i njegovim uspjesima možete pratiti

PHOTO Crédit @activimages

 

PHOTO Crédit @activimages

 

Andrej Vištica trenutno je najbolje rangirani hrvatski triatlonac te vrhunski sportaš u svjetskim okvirima. Triatlonom se bavi još od studentskih dana, a posljednjih 8 godina potpuno profesionalno. Višestruki je prvak Hrvatske u srednje dugom triatlonu. Od značajnijih rezultata valja istaknuti ITU titulu europskog prvaka u dugom triatlonu (Ironman distanca) u Vichyu 2013. godine, 2. mjesto na Ironman triatlonu (226 km) u Walesu 2015., 3 mjesto na Ironman UK, i 3. mjesto na Ironman Italija 2017. godine.  Posebno mjesto   u Andrejevoj biografiji drže po jedno prvo (2015.) i tri druga (2016., 2017. I 2019.) mjesta na Embrunmanu, Francuska, prema mnogima najtežem triatlonu na svijetu. Na svjetskom Ironman prvenstvu održanom u Koni, Havaji, SAD 2016. godine Andrej je zauzeo visoko 36. mjesto u konkurenciji 2.316 natjecatelja dok je na Ironman prvenstvu Afrike u Port Elizabethu, JAR zauzeo visoko 9. mjesto. Andrej je rođen 31. svibnja 1983. godine i završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Nema postova za prikaz