PRVENSTVO HRVATSKE

Više od 200 triatlonki i triatlonaca ovog vikenda nastupilo u Kostreni

Nakon prošlogodišnjeg rujanskog izdanja Prvenstva Hrvatske u supersprint triatlonu i olujnog juga, ovogodišnje lipanjsko izdanje ostat će zapamćeno po jakoj buri. Vjetar je remetio planove organizatorima na kopnu i moru kao i natjecateljima “guravši ih sa staze” pa je i samo natjecanje kao i proglašenje pobjednika održano više od sata kasnije nego je to bilo planirano.

 

Pred 200-tinjak gledatelja i isto toliko natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije najbrže u sveukupnoj konkurenciji bile su Željka Šaban Miličić s vremenom 38:55s, Ana Lučić također TK Swibir na 2.mjestu i Aurora Valinčić iz kluba organizatora TK Rival, na 3. mjestu. Kod juniorki najbrža je bila Aurora Valinčić s vremenom 40:07 sec, zatim Anja Kavić TK Maksimir na 2. mjestu i Roza Šporčić iz istog kluba na 3 mjestu.

U sveukupnoj konkurenciji muškaraca najbrži je bio Adrian Žgaljić s vremenom 34:53 sec, zatim Marin Stipčević TK Zrinski na 2. mjestu i Vito Obrovac iz istog kluba na 3. mjestu. Među juniorima najbrži je bio Marin Stipčević TK Zrinski na 1. mjestu s vremenom 34:59 sec, zatim Vito Obrovac na 2. mjestu i Tin Karlović iz istog kluba na 3. mjestu.

U timskom dijelu natjecanja 1. mjesto među triatlonkama pripalo je ženama TK Swibira, druge su bile triatlonke iz TK Maksimira, a treće iz TK Pule. Najbrži muški triatlonski timi bili su muškarci iz TK Zrinskog, drugi su bili TK Maksimir, a treći domaći iz TK Matulji, predvođeni legendarnim riječkim triatloncem Domagojem Paukovićem.

Veseli veliki odaziv djece, njih preko 50 nastupilo je u raznim starosnim kategorijama između 5 i 15 godina, posebna čast bila je ugostiti i doajene hrvatskog triatlona Zvonimira Tumpića (75), Teodora Pichlera (70) i Zlatka Sira (65).

Osim triatlonskih utrka u Kostreni se prvi puta trčao Kostrena supersprint run, utrka od 3,2 km u kojoj je pobjedu odnio riječanin Alen Matovina AM Runners ispred Ivana Vuletića iz AK Kvarnera i Dražena Marelje iz Rivala. Detaljni rezultati dostupni su na web stranicama triatlon Rivala https://rival.hr , a puno detalja i fotografija Svena Marenkovića i Petra Matkovića sa samog natjecanja potražite na Facebooku i Instagramu Rivala.

U sjajnoj atmosferi kostrenske MeGuste osvajače najboljih mjesta bogato su nagradili sponzori i partneri natjecanja: LaPrimafit, Keindl Sport, Istarska Pivovara, Super Heraw, Natural Wealth, Dezinsekcija, Bross, Općina i Turistička zajednica općine Kostrena, a utrku su podržali i Primorsko-goranska županija, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, Zavod za hitnu medicinu PGŽ-a, MeGusta Beach Food & Bar, ACI, Dezinsekcija Rijeka, Bross, Pestic Kraljevica, RaceBase Pro, KD Kostrena, DVD Kostrena, Supermajice Rijeka, hrabra biciklistkinja Ivona Pierobon koja je natjecatelje vodila stazom do cilja te mnogi drugi. Rival se zahvaljuje Općini Kostrena na domaćinstvu kao i svim partnerima, sponzorima te volonterima utrke koji čine njezinu dušu pa natjecateljima zahtjevne sportske dane na suncu poput subotnjega čine malo lakšim.

“Kostrena se još jednom dokazala kao vrhunsko odredište za sportski turizam i organizaciju sportskih najviše razine. Toplo more, dobro održavane prometnice za bicikliste i šetnice okružene borovima idealno su okruženje za triatlonce, a vjerujemo i druge sportaše. Preostaje nam samo nastaviti marljivo trenirati ovdje u Kostreni, iskoristiti njezine idealne uvjete za sport i rekreaciju te vratiti se ponovno za godinu dana pa sve ponoviti. Samo se uz manje vjetra.” – poručuju nam iz Riječkog Rivala.

Foto: Petar Matković i Sven Marenković

Nema postova za prikaz