LOVE IS IN THE AIR

Utrke prošlog vikenda u znaku ljubavi

Valentinovski vikend bio je aktivan za mnogobrojne trkačice i trkače. Osim prigodnih utrka održane su i tradicionalna utrka “162 stube” u Zagrebu, održan je Marjan Trail u Splitu, a u Ivancu je završila Zimska liga Ivančica.

*LOVERUN – Cestovna utrka na 5 km, ZAGREB
LOVERUN cestovna utrka održana je 14. veljače 2016. s početkom u 10 sati na Jarunu, a u organizaciji Triatlon kluba Swibir. Mjesto okupljanja natjecatelja je bilo parkiralište kod mosta za Otok Univerzijade, a staza za trčanje je obuhvaćala nogostup do rolerske staze uz okret kod igrališta za softball.
Prvo mjesto u muškoj kategoriji osvojio je Matija Avirović (TK Swibir) s vremenom 16:48, a u ženskoj Željka Šaban Miličić (TK Swibir) s vremenom 18:42.
Ostale rezultate možete pogledati OVDJE.

*UTRKA 162 STUBE, ZAGREB
Cestovna utrka ”162 stube” održana je 13. veljače 2016. s početkom u 12 sati ispred dekanata Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Organizator već tradicionalne utrke je Sportska udruga studenata medicine (SportMEF), a utrka se proteže od dekanata, preko Mesićeve, Grškovićeve, Rockfellerove ulice te Schlosserovih stuba. Utrka povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije, Medicinski fakultet i Školu narodnog zdravlja ”Andrija Štampar”. Dužina staze iznosi 4200m uz 162 stube. Najbrži je bio Nikola Špoljar, stazu je otrčao za 14 minuta i 26 sekundi.
Ostale rezultate možete pogledati OVDJE.

*TRAIL UTRKA MARJAN TRAIL, SPLIT
Trail utrka Marjan Trail održana je 13. veljače s početkom u 10 sati na splitskoj Rivi. Organizator utrke je Trail i treking klub Strka, a radi se o potpuno novoj utrci u Splitu. Utrka se proteže od Rive, Varoških kala, splitskih vidikovaca te Marjanskom šumom i plažama. Marjan Trail se sastoji od dvije dužinske kategorije koje su nazvane po pjesmama Dine Dvornika: ‘Gibajmo se‘, oko 10 km dužine i s oko 300 m uspona i silaska te ‘Jače manijače‘, oko 20 km dužine i s 550 m uspona i silaska.

U kraćoj dužinskoj kategoriji prva mjesta su osvojili Srđan Oršulić (MK Marjan) s vremenom 51:38 te Katarina Kokan (MK Marjan) s vremenom 59:43. U kategoriji ‘Jače manijače’ prva mjesta su osvojili Marin Koceić (AK Solin) s vremenom 1:32:26 te Tamara Markotić (Brooks Running Team) s vremenom 2:15:34.
Rezultati

*BRDSKA LIGA IVANČICA, IVANEC
Na sam dan zaljubljenih, 14. veljače, održano je posljednje 7. kolo 19. zimske brdske lige Ivančica 2016 u organizaciji TK Marathon 95 iz Varaždina. Nastupilo je 62 trkača, od toga 8 žena i 54 muškarca.
Pobjednici kola su Marcel Labaš (AK Varaždin) s vremenom 50:50 i Alenka Horvat (AK Varaždin) s vremenom 1:07:16, a također su i ukupni pobjednici u muškoj kategoriji i u ženskoj kategoriji.
REZULTATI
*UTRKA PAROVA – VALENTINOVO U ZADRU
Utrka parova održana je 14. veljače 2016. godine s početkom 10 sati na zadarskoj Rivi. Riječ je o humanitarnoj, štafetnoj utrci u organizaciji Škole trčanja Zadar i Triatlon kluba Zadar.
Početak utrke je bio sa instalacije Pozdrav Suncu, a zanimljivost utrke je sam tijek: prvo su žene trčale 1500 m, zatim su predale štafetu muškarcima koji su također trčali istu dionicu, a potom su zajedno trčali još 750 metara te su zajedno ušli u cilj.

Sudjelovalo je 28 parova, startnine su bile dobrovoljne, a prikupljeni novac je za potrebe socijalne samoposluge.
Prvo mjesto osvojili su Nikolina Stepan i Tonči Skroče, drugo Smiljana Tomaš i Josip Barić, a treće Marijana Kresić i Ivan Gobin.

Autor: 3sporta/Valentina Đureković

- Marketing -

Nema postova za prikaz