KOMM MIT NACH VARASDIN

Varaždinski polumaraton – trčanje s tradicijom

Varaždinski polumaraton jedna je od najstarijih cestovnih utrka u Hrvatskoj, a prva utrka održana je 1995. godine, kao prateći sportski događaj obilježavanja oslobođenja grada Varaždina 22. 9. 1991. godine.

 

 

Na prvoj utrci nazvanoj “Varaždin 1991” dužine 16,5 km te na pratećim utrkama djece ukupno je nastupilo 124 sudionika. Utrka iste dužine održana je i sljedeće godine da bi od 1997. godine dionica glavne utrke produžena na polumaratonsku dužinu.

 

Start prve utrke 1995. godine.

Tradicija održavanja utrke u sklopu obilježavanja oslobođenja grada Varaždina održana je svih godina, a polumaratonska trasa od 1999. godine ima IAAF certifikat i nalazi se u kalendaru službenih cestovnih utrka.

Nakon nekoliko promjena mjesta starta, cilja i trase utrke, start i cilj polumaratonske utrke od 2016. godine nalazi se na istom mjestu kao i na prvoj održanoj utrci, a od 22. izdanja Varaždinskog polumaratona polumaratonci trče svoju utrku isključivo po gradskim ulicama pri čemu početnih i završnih 5 km polumaratonske trase prolazi kroz središte grada Varaždina. Ove se godine Varaždinski polumaraton održava 24. put i tradicija će biti nastavljena.

Start utrke je na Kapucinskom trgu, u nedjelju 16. rujna 2018. u 10:30h. Uz polumaraton održat će se i kraća utrka građana na 4.800 m, a novost polumaratonske utrke bit će čipom mjerena vremena prolazak najudaljenijih točaka trase, kao i ciljno vrijeme.

Online prijave i sve ostale informacije o utrkama možete pronaći na novoj web stranici.

Utrka već tradicionalno ima humanitaran karakter pa će se tako od svake uplaćene startnine donirati po 10 kn Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, čiji će polaznici i ove godine izraditi unikatne medalje za sudionike polumaratona.

Glavni sponzor utrke Joma darivat će trkačice i trkače brojnim nagradama kroz nagradne igre na portalu 3sporta.com i Facebook stranici, koje će se održati u tjednima uoči utrke. Stoga, ne razmišljajte previše i prijavite se na jednu od utrka u baroknom gradu.

Veselimo se vašem dolasku!

Promo tekst

- Marketing -

Nema postova za prikaz