ŠPANCIRAJ TRKOM

Varaždinski polumaraton – utrka za obitelji i prijatelje

Iako ime tradicionalne varaždinske utrke sugerira da se radi o utrci od 21.1 km, uz polumaraton održavaju se i odlična gradska utrka na 5 km, kao i utrke za djecu.

 

 

Baš zato, ovo je idealna prilika da dođete na sportski izlet u Varaždin 16. rujna i s obitelji i prijateljima otrčite neku od ponuđenih dionica. Varaždin su ovih dana okupirali “špancireri”, a sigurni smo da će ga u tu nedjelju okupirati trkačice i trkači i da će tako biti najsportskiji grad Hrvatske.

Nekoliko servisnih informacija: prijave za polumaraton su u tijeku, varaždinska utrka jedna je od rijetkih koje vas ne prisiljavaju da se prijavite mjesecima unaprijed. No, iako vremena još ima, preporučujemo da iskoristite povoljniju startninu, koja do 1. rujna iznosi samo 120 kn. Poslije toga raste na 130, ali zašto se ne počastiti kavom za tu razliku. 🙂

U startninu je uključena sportska majica glavnog sponzora JOMA, unikatna finišerska medalja koju izrađuju djeca Centra Tomislav Špoljar, diploma, hrana, piće i naravno sama organizacija utrke.

 

Polumaratonska staza je kružna, kroz grad, pored nekih od najznačajnijih varaždinskih znamenitosti kao što su Stari grad i Korzo. I sam start i cilj samo su parsto metara od strogog centra grada, pa nakon utrke ne propustiti prošetati njegovim ulicama.

Za one koji žele istrčati 5 kilometara (tj. preciznije 4800 m), startnina je 70 kuna, a i oni dobivaju sportsku JOMA majicu, medalju i diplomu sa slikom ulaska u cilj.

Sudjelovanje na dječjim utrkama je besplatno, povedite svoje klince neka osjete užitak sportskog natjecanja. 🙂

Utrka ima i humanitarni karakter, jer će od svake startnine organizator uplatiti 10 kuna kao donaciju Centru za obrazovanje osoba s posebnim potrebama Tomislav Špoljar Varaždin.

Cjelokupni program odvija se na varaždinskom Kapucinskom trgu, parkiranje se u Varaždinu nedjeljom ne plaća, osim ako želite potpuni komfor. Naime, ispod ciljnog prostora nalazi se velika podzemna garaža, pa svoj auto možete ostaviti u hladu neposredno pored cilja. Parkiranje u garaži se plaća 5 kn/sat.

Sve dodatne informacije i link za prijavu nađite na web stranici 24. JOMA Varažinskog polumaratona.

Vidimo se u Vžd! 😉

 

Nema postova za prikaz