“Veži i kreni” liga trčana u Viškovu

Poslije Mošćeničke drage, u subotu, 28. travnja, Šetnica Plešivac, u Viškovu, bila je domaćin Male lige “Veži i kreni” – natjecanja osnovnih škola u trčanju. Sunčano i vrlo toplo vrijeme, bez i jednog oblaka, bilo je idealno za trčanje, druženje i šetnju, a Plešivac je, naročito, u ovo doba godine lijep i interesantan, zelen i pun mirisa procvalih jorgovana, po kojima je Halubajski kraj poznat.

U utrkama je sudjelovalo ukupno 107 natjecatelja-ica iz osnovnih škola Viškova, Rijeke, Kastva, Čavli i Matulja. Domaćini, učenici iz OŠ „Sveti Matej“ iz Viškova odazvali su se u velikom broju i svi su istrčali utrku.

U kategoriji “A”, učenika prvih i drugih razreda OŠ-a, od djevojčica najbolja je bila i u ovom kolu Nikolina Buha iz OŠ “Srdoči” Rijeka. Iza nje, drugo i treće mjesto osvojile su odlične trkačice iz  OŠ „Sveti Matej“ Viškovo“, druga Nora Marčelja i treća Tea Matulić.

Od dječaka prvi je utrčao u cilj Noa Banović iz OŠ „Čavle“, Antonio Ban, isto iz OŠ „Čavle“ došao je drugi, dok je treći u cilju bio Filip Jurić iz OŠ „N. Tesla“ Rijeka.

U kategoriji „B“, učenika trećih i četvrtih razreda OŠ-a, od djevojčica prva tri mjesta osvojile su djevojčice iz OŠ „Čavle“, prvo mjesto Saša Marković , drugo Ivana Linić i treće Ema Žeželić.

Kod dječaka i ovo kolo u cilj je prvi ušao Filip Cvijetić iz OŠ „Kantrida“, drugi je i ovo kolo Moris Valinčić iz OŠ „Fran Franković“ Rijeka i treći Rene Brmalj iz OŠ „Sveti Matej“ Viškovo.

U kategoriji “C”, učenika petih i šestih razreda OŠ-a,  promjena u odnosu na prvo kolo nije bilo niti kod djevojčica niti kod dječaka. Lucija Petrović iz OŠ „Brajda“ Rijeka osvojila je prvo mjesto, drugo mjesto pripalo je Iri Vuković iz OŠ „Podmurvice“ Rijeka, a treće Dorotei Čargonja iz OŠ „Čavle“.

Od dječaka, prvo mjesto drži Leon Panđa iz OŠ „A.Mohorovičić“ Matulji, drugo Pjeter Nua iz OŠ „Dolac“ Rijeka i treće Matko Mrakovčić iz OŠ “Brajda”,

U kategoriji “D”, učenika sedmih i osmih razreda OŠ-a, i ovo kolo tri su medalje otišle u isti razred Petru Marelji, Marti Despotović i Niki Begić.

Od djevojčica prvo mjesto osvojila je Paola Tepuš iz OŠ „N.Tesla“, drugo Marta Despotović, treće Nika Begić, obje iz OŠ „Milan Brozović“ iz Kastva.

U kategoriji dječaka, gdje su sve više manje odlični trkači i gdje pobjedu nije lako osvojiti, prvi je bio Petar Marelja iz OŠ „Milan Brozović“ Kastav, ispred drugoplasiranog Filipa Jokića iz OŠ  „Sveti Matej“ Viškovo  i trećeg Josipa Jančića iz OŠ “Gornja Vežica” Rijeka.

Između svih utrka i ovo kolo bila je tombola iznenađenja za sve trkače i trkačice, a sretni dobitnici dobili su prekrasne majice u mornarskom stilu sponzora Wuestenrot stambene štedionice.

Slijedeće kolo Male lige „Veži i kreni“ na rasporedu je u subotu, 5. svibnja, u Malinskoj na Otoku Krku. Start i cilj utrka je na rivi u Malinskoj, ispred ureda Turističke zajednice Malinska-Dubašnica.


PRAĆENJE: Malu ligu „Veži i kreni“ pratite na www.rival.hr i na Facebooku – grupa „Mala liga“

NAPOMENA: : uskoro na www.rival.hr ukupni rezultati nakon 1. kola Male lige „Veži i kreni” Za odlazak u Malinsku na Malu ligu, Triatlon klub Rival organizira prijevoz autobusom. Cijena karte po osobi iznosi 45,00 kn. Svi zainteresirani mogu se obratiti Damiru Živkoviću, sportskom direktoru kluba na gsm 091 760 4476.


Autor: Mirna Međimorec

- Marketing -

Nema postova za prikaz